Rahim ağzı kanserinde aşı hayat kurtarıcı pozisyonda

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Rahim ağzı kanserinde aşı hayat kurtarıcı po… Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Tolga Şişli, “Rahim ağzı kanserine karşı kullanılan aşıların farklı türleri bulunmaktadır. İkili, dörtlü ve dokuzlu aşılar olarak adlandırılan bu aşılar, rahim ağzı kanserine karşı yüzde 100’e yakın bir koruma sağlamaktadır” dedi.

VM Medical Park Samsun Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Tolga Şişli, rahim ağzı kanseri hakkında önemli bilgiler verdi. Rahim ağzı kanserinin ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğunu vurgulayan Dr. Şişli, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) bu konuya özel önem verdiğini ifade etti. Dr. Şişli, rahim ağzı kanserinin yüzde 99.7’sinin HPV virüsüyle ilişkili olduğunu belirtti. HPV’nin 150 farklı türü bulunduğunu ve hemen hemen tüm kadınların yaşamlarının bir döneminde bu virüsle karşılaşabileceğini aktardı.

AŞI VE KORUMA

Rahim ağzı kanserine karşı aşılamanın önemine değinen Dr. Şişli, DSÖ’nün aşılamayı önemli bir strateji olarak vurguladığını söyledi. İkili, dörtlü ve dokuzlu aşıların rahim ağzı kanserine karşı yüzde 100’e yakın bir koruma sağladığını ve aynı zamanda HPV’nin diğer türlerine bağlı genital siğillere karşı da koruyucu olduğunu belirtti.

AŞILAMA VE TARAMA PROGRAMLARI

Dr. Şişli, rahim ağzı kanserine karşı aşılamanın genç yaşlarda başlanması gerektiğini vurguladı. Aşılamayla birlikte düzenli tarama testlerinin (smear testi) de önemli olduğunu ve bu programların birlikte uygulanmasının önemine dikkat çekti.

TOPLUM BİLİNÇLENDİRME VE ÖNLEME ÇABALARI

Rahim ağzı kanseriyle mücadelede toplumun bilinçlendirilmesinin ve eğitiminin önemine vurgu yapan Dr. Şişli, sağlıklı cinsel ilişki alışkanlıklarının teşvik edilmesi, düzenli tarama testlerine katılımın sağlanması ve aşılanmanın önemine değindi. Ayrıca, erkeklerin de HPV aşısına erişimlerinin ve aşılanmalarının önemli olduğunu belirtti. Dr. Şişli, rahim ağzı kanserinin önlenebilir bir hastalık olduğunu ve yaygın aşılama programları, düzenli tarama testleri ve toplumda bilinçlendirme çalışmalarıyla etkili bir şekilde azaltılabileceğini vurguladı. Bu önlemlerin kadınların hayatlarını koruma altına alacağını ve rahim ağzı kanseriyle mücadelede büyük bir ilerleme sağlayacağını belirtti.

“Rahim ağzı kanserinde aşı hayat kurtarıcı pozisyonda” haberi, 07 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 07 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Rahim ağzı kanserinde aşı hayat kurtarıcı pozisyonda haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Rahim ağzı kanserinde aşı hayat kurtarıcı pozisyonda 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 07 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Rahim ağzı kanserinde aşı hayat kurtarıcı pozisyonda

Yorumlar kapalı.