“Portreler, Stiller ve Hikayeleri” Projesi sergi açılışıyla başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

 

 

Doğu Akdeniz Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen ve bir yıla yayılacak olan “Portreler, Stiller ve Hikayeleri” Projesi Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yer alan sergiyle başladı.

Açılışta konuşan Doğu Akdeniz Üniversitesi Sanat Koordinatörü Zehra Şonya, proje hakkında bilgiler aktardı ve proje çerçevesinde farklı okullardan 5 ile 17 yaş arası öğrencilere atölye çalışmaları verileceğini anlattı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof Dr Aykut Hocanın da, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin bir devlet üniversitesi olarak eğitim araştırma ve topluma katkı sağlamasının yanı sıra sosyal ve kültürel anlamda da projelere önem verdiğini söyledi.

Üniversitenin Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Erdal Özcenk de, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin bir devlet üniversitesi olarak egitim ve bilimsel araştırmalar yanında Gazimağusa’ya ve topluma büyük sorumluluk duyan bir eğitim kurumu olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da açılışta yaptığı konuşmada, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin ülkenin lokomotif üniversitesi olarak topluma yön veren bir eğitim kurumu olduğunu ifade etti.

Ülke sanatçılarının değerinin bilinmesi gerektiğini dile getiren Tatar, “izolasyonlara rağmen tüm dünyaya Kıbrıs Türk Halkının kendi değerini yaratmak adina ne kadar cesaretli olduğunu biliyoruz” dedi.

Tatar, ülkede müze eksikliği olduğunu ancak eserlerin gelecek nesillere aktarımı açısından böylesi projelerin çok önemli olduğunu vurgulayarak, sanatçılara değer vermek gerektiğinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapılarak, sergi gezildi.BRT

[ad_2]

“Portreler, Stiller ve Hikayeleri” Projesi sergi açılışıyla başladı