Polonya’ya füze düştü, 2 kişi hayatını kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Polonya’nın Ukrayna sınırındaki bir köye füze düştü.

Polonya medyasında yer alan haberlere göre, bölgede şiddetli bir patlama yaşandı.Ülkenin Ukrayna sınırında bulunan Przewodow köyüne kaynağı bilinmeyen bir yerden düşen füze nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti. Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, acil toplanan Bakanlar Kurulunun ardından açıklamalarda bulundu.

Morawiecki, silahlı kuvvetlerin seçilmiş unsurlarının özellikle hava sahası gözetimi alanındaki savaş hazırlığını artırmaya karar verdiklerini dile getirdi.

Polis, itfaiye ve sınır muhafızlarının da “hazır olma durumunun arttığını” ifade eden Morawiecki, manipülasyona karşı dikkatli olma ve itidal çağrısında bulundu.

Morawiecki, Rusya’nın büyükelçisinin Polonya Dışişleri Bakanlığına çağrılacağını bildirdi.

Güvenlik güçleri ve uluslararası uzmanların sahadaki incelemelerinin sürdüğünü belirten Morawiecki, NATO müttefikleri ve Ukrayna ile iletişimde olduklarını kaydetti.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Polonya-Ukrayna sınırındaki hedeflere saldırı gerçekleştirilmediği belirtildi.Söz konusu füzenin Rusya’ya ait olmadığı vurgulanan açıklamada, “Polonya toprağına Rus füzeleri düştüğüne yönelik suçlamalar kasıtlı provokasyondur. Gerginliği daha da tırmandırmak amaçlanmaktadır. Rusya tarafından Polonya-Ukrayna sınırındaki hedeflere hiçbir saldırı yapılmamıştır” ifadelerine yer verildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ise Polonya topraklarına düşen füzelerin Rusya’ya ait olduğunu savundu.

[ad_2]

Polonya’ya füze düştü, 2 kişi hayatını kaybetti