Polis, nakiller konusundaki iddiaları yalanladı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Polis, nakiller konusundaki iddiaları yalanladı




Polis, bazı polislerin hizmet ve statü değişikliği gereği görev yerinin değiştiğini ancak bazı basın yayın organlarında nakiller konusunda gerçek dışı iddiaların yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, Kadına Şiddete Müdahale Şube Amirliği’nin kapatıldığı veya işlevsiz hale getirildiği yönündeki ifadelerin gerçek dışı olduğu kaydedildi.

Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, Polis Teşkilatında, “Polis Örgütü İlk Atama Yer Değiştirme ve Nakil İşlemleri Tüzüğü” kapsamında genel nakillerin, her yıl Temmuz, Ağustos aylarında gerçekleştiği anımastıarak bu yıl da yapılan yer değiştirme ve nakiller, mevzuata uygun şekilde 17 Ağustos 2021 tarihinde, Polis Hizmetleri Komisyonu tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

“Hizmet ve statü değişikliği gereği doğal olarak bir kısım polis mensubumuzun görev yeri değişmiştir” denilen açıklamada, nakillerin yayınlanmasının ardından, bazı medya, sosyal paylaşım ve haber sitelerinde, genelde Polis Genel Müdürlüğünü, özelde ise Polis Genel Müdürü’nün şahsına yönelik yıpratıcı ve üstü örtülü olarak, bazı kişileri şahsi menfaatlerini destekleyecek nitelikte yayınların yer aldığı ifade edildi.

Bahse konu nakiller kapsamında; Lefkoşa Polis Müdürlüğünde faaliyet gösteren Kadına Şiddete Müdahale Şube Amirliğindeki personelin başka birimlere nakil edilmesi konusu, bazı kişi/ler tarafından “Kadına Şiddete Müdahale Şubesinin kapatıldığı, yapılan nakillerle içinin boşaltıldığı“ yönünde yorumların öne çıktığı belirtilen açıklamada, Polis Teşkilatı ile Polis Hizmetleri Komisyonu üyelerini itibarsızlaştırmayı hedefleyen mesnetsiz iddiaların yer aldığı kaydedildi.

Birimdeki nakillerde, hizmet ihtiyacı ile birlikte, bir personelin 18 yıldan, diğerinin ise 12 yıldan beridir Lefkoşa İlçesindeki görev süresinin dikkate alındığı, iki polis memurunun ise kendi nakil istekleri göz önünde bulundurulduğu kaydedilen açıklamada, Kadına Şiddete Müdahale Şube Amirliği’nin kapatıldığı veya işlevsiz hale getirildiği yönündeki ifadelerin gerçek dışı olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Nakiller sonrasında yeni ve ilave personel takviyesi yapılmak suretiyle Kadına Şiddete Müdahale Şubesi eskisinden daha da güçlü ve etkili bir yapıya kavuşturulmuş olacaktır” ifadelerine de yer verildi.