Polis Genel Müdürlüğü resepsiyon düzenlendi – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Polis Genel Müdürlüğü resepsiyon düzenlendi




Bugün Polis Teşkilatı’nın 57’nci yıldönümü…

Polis Teşkilatı’nın 57’nci yıldönümü etkinlikleri kapsamında Polis Genel Müdürlüğü bahçesinde resepsiyon düzenlendi.

Resepsiyonda konuşan Polis Genel Müdürü Ahmet Soyalan, Rumlarla ilişkilerin kesilmesinin ardından Türk polisinin kendi oluşumunu hızla tamamlayarak, tek çatı altında bugünkü Polis Örgütü’nün temellerini attığını ifade etti.

30 Haziran 1964’ün bu kapsamda polis teşkilatının kuruluşu kabul edildiğini anımsatan Soyalan, milli mücadele yıllarında polis teşkilatının görevlerinin yanı sıra Rum saldırılarına karşı mücahitlerle birlikte görğüs göğüse çarpıştıklarını belirtti.

Soyalan, polis teşkilatının, etkili ve çağdaş bir şekilde kamu düzenini sağlamak, aynı zamanda hak ve özgürlükleri kısıtlamayıp, korumak adına görevde olduğunu da kaydetti.

Başbakan Ersan Saner de, polis teşkilatının bugün dünden daha güçlü olarak halka hizmet etmek, ülkede huzur ve asayişi sağlamak adına çok önemli bir görevi bulunduğunu söyledi.

Saner, teşkilatın bir takım ihtiyaçları olduğunun bilincinde olduklarını da ifade ederek, hükümet olarak her zaman polisin yanında olduklarını belirtti.

Saner, Türkiye ile imzalanan protokol kapsamında açıklanan kalemler içinde 5 milyon TL’lik bir kaynağın da Polis Teşkilatı için aktarıldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da, hükümetin, polis teşkilatının bazı eksiklikleri bulunduğunun bilincinde olduğunu vurgulayarak, teşkilatın güçlenmesi ve polislerin görevlerini en iyi şekilde yerine getirmesi için gerekli düzenlemelerin yapılacağını anlattı.

Tatar, polisin teşkilat yapısının liyakata bağlı olduğunu ve herkesin hak ettiği terfileri alarak üst makamlara ulaştığını da anımsatarak, Kıbrıs Türk polisinin dünya ölçeğinde saygın bir yere sahip olduğunu ileri ülkelerle işbiliği içinde çalıştığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, “Bir devletin kabul görebilmesi, saygın olabilmesi, dünyada hak ettiği yeri alması, kurum ve kuruluşlarının başarılarına bağlıdır” dedi.