Pilli: Biz çocuklarımızı çok seviyoruz, bundan kimsenin şüphesi olmasın – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Pilli: Biz çocuklarımızı çok seviyoruz, bundan kimsenin şüphesi olmasın

Pilli: Biz çocuklarımızı çok seviyoruz, bundan kimsenin şüphesi olmasın

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Sağlık Bakanı Ali Pilli eğitime ne zaman ve nasıl başlanacağına ilişkin alınan kararları Milli Eğitim ve Kültür bakanlığında düzenlenen basın toplantısıyla açıkladı.

 

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Çavuşoğlu, ilk ve orta dereceli okullarda eğitimin, 1-14 Eylül arası online, 14 Eylül’den itibaren ise yüz yüze olacak şekilde başlayacağını duyurdu.

Okulların, eğitim ve sağlık tedbirleri açısından eksiksiz olarak açılacağını söyleyen Çavuşoğlu, seyreltilmiş eğitim modeliyle eğitim verileceğini kaydetti.

Çavuşoğlu, “Öğrenciler okullarına bir gün arayla gidecek, sınıflarda en fazla 20 öğrenci olacak. Öğrencilerin okullara girişte ateşleri ölçülecek, dezenfektan ve maske dağıtılacak” dedi

 

 

Eğitim kayıplarının giderilmesi için müfredatın yeniden düzenlendiğine de dikkat çeken Çavuşoğlu, risk grubunda olan öğretmenler ve öğrencilerin dikkate alınarak gerekli görüldüğü takdirde yüz yüze eğitimden muaf tutulacağını belirtti.

Çavuşoğlu, öğrencilerin iki günde bir okula gitmeleri durumunda yaşanabilecek eğitim kayıplarının verilecek ödevlerle giderileceğini söyledi.Bakan Çavuşoğlu bu süreçte hazırladıkları çalışmaları da anlattı.

Bakanlık olarak bu süreçte çalışmaları durdurmadıklarını, velilere verilmek üzere 42 sayfalık ‘Pandemi Sürecinde Okullarda Alınacak Önlemler Kılavuzu’ kitapçığı ile okullara asılmak üzere posterler hazılradıklarını ifade eden Çavuşoğlu, bunun yanısıra öğrencilere dağıtılmak üzere 50 bin adet hijyen sabunu ile 50 bin adet maske hazırladığını  kaydetti.

Alınan ortak kararla okulların Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği tarihte açılmasının kararlaştırıldığını ifade eden Çavuşoğlu , 14 Eylül’e kadar olan süreçte e-nabız sisteminin yansımalarının takibi, öğretmenlerin, şoförlerin ve yardımcı annelerin rastgele test sonuçlarını bakılacağını, hastalığın seyri ve rastgele test sonuçlarına bağlı olarak eğitim sisteminin nasıl devam edileceğine yeniden karar verilebileceğini belirtti.

Bakan Çavuşoğlu, Yüksek öğrenimin ise 1 Ekim itibarıyla başlayacağını ifade ederek, üniversitelerde, sosyal mesafe ve gerekli hijyen kurallarının sağlanması koşuluyla eğitimin yüz yüze verileceğini kaydetti.

Sağlık Bakanı Ali Pilli de 14 Eylül’e kadar olan 21 günlük  süreçte hedeflerinin e-nabız sisteminin yansımalarının takibi ile  öğretmenlerin, şoförlerin ve yardımcı annelerin rastgele test sonuçlarına bakarak, bu süreçte önlerini daha iyi görebilmek olduğunu söyledi.

Pilli “Biz okulları en iyi tedbirleri alarak açacağız. Biz çocuklarımızı çok seviyoruz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” diyen Pilli  “biz güvenli bir ülke, ada istiyorsak kendimize düşen görevleri yapmak zorundayız . Halkımız sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarına uymak zorunda” şeklinde konuştu.

Okullarda alınan tedbirlerin denetleneceğini de ifade eden Pilli, 11 Eylül’de toplantı yaparak, okullarda yüz yüze eğitimin başlaması yönünde değerlendirme yapacaklarını da kaydetti.  (BRT)