Pilli: 3 yıl içinde Lefkoşa’ya 500 yataklı bir hastane yapılması hedefindeyiz

featured
Pilli: 3 yıl içinde Lefkoşa’ya 500 yataklı bir hastane yapılması hedefindeyiz
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Lefkoşa’ya yapılacak 500 yataklı hastane ile ilgili Sağlık Bakanı Ali Pilli  Türkiye’den gelen teknik heyet bakanlıkta bir toplantı gerçekleştirdi.

 

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, Sağlık yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Koç,  projeye yönelik  çalışmalara geçen hafta başladıklarını   ifade etti.

 

Koç, 5 günlük ziyarette gerekli çalışmayı bitirme hedefinde ve Türkiye’ye döndükten sonra hızlı bir şekilde proje ve ihale işlemlerine başlama niyetinde olduklarını söyledi.

 

Sağlık Bakanı Ali Pilli ise Türkiye Cumhuriyeti desteği ile 2020 yılında Lefkoşa’ya bir devlet hastanesi kazandıracaklarını en baştan söylediklerini anımsattı.

 

Bakan Pilli, “Lefkoşa hastanesini Türkiye Cumhuriyeti ile beraber yapacağımızı bakan olduğum günden beri ifade etmiştim. O gün geldi. Birkaç ay önce TC Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay sözünü vermişti. Ekip burada hızlı bir şekilde Lefkoşa Devlet Hastanesi yapımı için start verdi. Biz KKTC devleti ve Sağlık Bakanlığı olarak vermiş olduğumuz sözün arkasındayız” dedi. 

Bakan Pilli, “İhtiyaç listesi belirlenip nerede nasıl yapılacağı tespit edildikten sonra, projesi yapılacak. Bu proje sonunda da 3 yıl içinde KKTC’ye yakışır bir devlet hastanesi yapılacak. KKTC adına Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya teşekkür ediyorum” dedi.

 

Hastanenin BRTK arkasındaki 270 dönümlük  araziye yapılacağını belirten Pilli, hastanenin tüm KKTC nüfusuna hitap edecek kapasitede  olacağını söyledi.

 

Pilli ayrıca, yarım kalan Girne Amerikan Üniversitesi Hastanesi için ihaleye çıkmak üzere olduklarını da duyurdu. Söz konusu hastaneyi 6 ay içinde bitirme hedefinde olduklarını belirten Pilli, ihtiyaçların yine Türkiye Cumhuriyeti tarafından karşılanacağını kaydetti.

(BRT)

Pilli: 3 yıl içinde Lefkoşa’ya 500 yataklı bir hastane yapılması hedefindeyiz