Pilli: 25 Haziran’a kadar proje ihaleye çıkacak şekilde tamamlanacak – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Pilli: 25 Haziran’a kadar proje ihaleye çıkacak şekilde tamamlanacak

Pilli: 25 Haziran’a kadar proje ihaleye çıkacak şekilde tamamlanacak


Sağlık Bakanı Ali Pilli, Cumhuriyet Meclisinde yaptığı konuşmada sağlık alt yapısını geliştirmenin önemini vurguladı.

Sağlık açısından güvenli bölge olarak görüldüğü için hem turizm, hem yatırım, hem inşaat alanında ülkeye talebin arttığını, onun için de sağlık altyapısının bir an önce geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Pilli, bunun sadece Kovid-19 ile ilgili olmadığını vurguladı.

Bu konuda Bakanlar Kurulunda bazı kararlar alındığını ifade eden Pillli, ülkedeki bürokratik kararların biraz geç alınması nedeniyle bazı aksaklıkların yaşandığını, Girne Amerikan Üniversitesi Hastanesi’nin bitirilmesi konusunda çalışmaların sürdüğünü, 3-4 ay içinde tamamlanacağını kaydetti.

Pilli, pandemi hastanesi konusunda da açıklamalarda bulundu.

Pilli,  hastanenin Başbakan’ın direktifi ile ihaleye çıkılmak için çizimlerinin yapıldığını, 25 Hazirana kadar projenin ihaleye çıkacak şekilde tamamlanacağını, projenin başladıktan sonra 60 günde tamamlanacağını söyledi.

Bakan Pilli, bugün bir pandemi hastanesi olmadığını, ancak bir pandemi servisi oluşturulduğuna iaşret etti.

Ülkede pandemi servisi olarak ayırdıkları toplam 178-200 yatak kapasitesi olduğunu, 70 civarında da solunum cihazı bulunduğunu, ana binanın nörolji servisi olduğunu, Kovit 19 için 6 yataklı bir yoğun bakım servisleri bulunduğunu anlatan Bakan Pilli, bunun haricindeki hastalar için de yoğun bakım servislerinin mevcut olduğunu kaydetti.

Kapılar konusunda çok ciddi çalışma içerisinde olduklarını da ifade eden Bakan Pilli, bilim kurulunun verileri doğrultusunda en doğru kararın verileceğini anlattı.

(BRT)