Paradan bulaşan Korona, öldürdü! – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
ManşetTürkiye

Paradan bulaşan Korona, öldürdü!



İzmir’de koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren mobilya sektörünün tanınan isimlerinden Süleyman Avinca’nın virüsü paradan kaptığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Uzmanlar da virüsün para üzerinde uzun süre canlı kalabildiğini doğrularken, “Para elleyince dikkat edin” uyarısında bulundu.
Yeniasır’da yer alan habere göre; Yurt dışına geçtiğimiz yıl gittiği ve corona virüs tedbirleri kapsamında elinden geldiği kadar korunmaya çalıştığı öğrenilen iş adamının, eliyle para saydıktan sonra parmakları ile yüzüne dokunduğu ileri sürüldü. Bu iddia, yakınları arasında da büyük şaşkınlık yarattı. Avinca’nın virüsü kaptığının anlaşılmasının ardından, devreye hemen filyasyon ekipleri girdi. İzmir Ticaret Odası meclis üyesi olan iş adamı Avinca’nın eşi Aynur Avinca’nın da test sonuçlarının pozitif çıktığı ancak uygulanan tedavi sonrası durumunun düzeldiği ve taburcu edilerek evine geldiği öğrenildi. Süleyman Avinca’nın 7-8 aydır yurt dışına çıkmadığı ve her türlü tedbiri aldığı belirtildi. KARDEŞİ DE VİRÜSÜN PENÇESİNDE Avinca’nın ölümü başta mobilya sektörü olmak üzere yakınları ve tanıdığı herkesi derinden üzerken, kardeşi Yalçın Avinca’nın da koronavirüsün pençesine düştüğü öğrenildi. Yoğun bakım altında tedavisine devam edilen Yalçın Avinca’ya da immün plazma tedavisi uygulanarak kan verildiği ve durumunun iyiye gittiği kaydedildi.

“PARA ELLEYİNCE DİKKAT EDİN

” Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, parada uzun süre virüs kalabildiğinin bilindiğini kaydetti. Prof. Dr. Özlü, “Para üzerinde kalan virüsü, elle elledikten sonra ağıza götürmek mümkün. Bunu yapmamak lazım. Bizim insanımızın alışkanlığı, para sayarken parmaklarını ağzına götürmek. Hiç de hijyenik olmadan yapılan bu hareketle virüs kapılması ihtimali her daim var” dedi. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel de, paraların üzerinde çok sayıda virüs barındığına dikkat çekerek, “Cebinizden çıkardığınız parayı sayarken, parmağınızı ağzınıza götürüp tekrar para saymak ve bunu tekrarlamak virüsü kapmak demektir” ifadelerini kullandı.

DT Kıbrıs Haber