Özyiğit:Maraş güven artırıcı bir önlem olarak konuşulmalı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit yazılı açıklama yaparak, Kıbrıs konusu ile son dönemde alınan karar ve yapılan açıklamalara yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Özyiğit, Uluslararası hukuku dışlayan, BM Güvenlik Konseyi başta olmak üzere uluslararası örgütlerin desteğini alamayan adımların iç politikaya meze olmaktan öteye gidemeyeceğini ileri sürdü.

TDP Genel Başkanı Özyiğit, Maraş konusunda atılan ve atılacak adımların “Alt yönetim algısını güçlendirecek değil, kapsamlı çözüme katkı yapacak içerikte olması gerektiğini” de kaydetti.

Özyiğit, yıllarca bütünlüklü bir çözümün parçası olarak konuşulan Maraş’ın çözümden önce konuşulacaksa bunun “ayrılıkçı bir unsur olarak değil, güven artırıcı bir önlem” olarak konuşulması gerektiği görüşünü de belirtti.

Özyiğit, Anastasiadis tarafından sunulan Maraş’a karşılık Ercan Havaalanı’nın uluslararası uçuşlara açılması, Türk liman ve hava sahasının Rum bandıralı gemi ve uçaklara açılmasına karşılık ise Mağusa Limanı’nın uluslararası ticarete açılması önerisinin hiç değerlendirilmeden reddedilmesini “ciddi bir hata” olarak nitelendirdi.

Özyiğit, açıklamasında, Anastasaidis’in son açıklamasını ise “şoven, çağ dışı ve temel insan haklarına aykırı” olarak nitelendirerek, bu söylemin aynı zamanda insan hakları evrensel beyannamesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile içtihat ve kararlarına da aykırı olduğunu söyledi.

[ad_2]

Özyiğit:Maraş güven artırıcı bir önlem olarak konuşulmalı