Özyiğit:Hükümet erken seçim konusunda artık bir karar vermeli – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Özyiğit:Hükümet erken seçim konusunda artık bir karar vermeli




TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, hükümetin erken seçim konusunda artık bir karar vermesi gerektiğini söyledi.

Özyiğit, KIB-TEK konusunda da kurumu yıpratıcı açıklamalardan kaçınılmasını istedi.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, BRT’nin Meclis programı 50+1’de Levent Kutay’ın sorularını yanıtladı.

Son günlerde AKEL ile görüştüklerinin hatırlatılması ve Kıbrıs sorununda son gelişmelerin sorulması üzerine, Cenevre öncesi yoğun hummalı çalışmalar yapıldığını söyledi.

Özyiğit, “ Cenevre’ye herkes başka gözle bakıyor ama Sayın Cumhurbaşkanı sadece gidip egemen eşitliği kabul edermisiniz diye sorup, olmazsa da lakıp geleceğini zannediyor. Anastasiadis’in büyük manevrası var. Herkese farklı şeyler söylüyor. Anastaisadis genel sekreter önünde federasyon görüşmeye hazırım derse Sayın Tatar ne diyecek? hazır değiliz mi diyecek?” diye sordu

KIB-TEK konusunda yatırım şart olduğunu belirten Özyiğit,  hükümet üyelerinin yolsuzluk iddialarını ileriye taşımasını ya da kurumun daha fazla yıpratılmaması gerektiğini söyledi;  “Halka şirin görünmek adına aynı şeyleri tekrarlamayın” dedi.

Erken seçim ya da ara seçim tartışmaları ile ilgili de Özyiğit, nisap tartışmalarını hatırlatarak “ Bu işlerin temizlenmesi için erken zamanda bir seçime gidilmesi en iyisi olacaktır” diye konuştu.

Özyiğit, “Nisan ayına kadar bir belirleme olmazsa ara seçim takvimi işleyecek. Sayın Başbakan hodri meydan çekmişti. Ne ise düşünceniz gelin masaya konuşalım. Ekonomik durum ortada. Hükümet atamalarla uğraşıyor. Tek çare erken seçime gitmektir. Sağlık Üst Kurulu gerekli koşulları açıklasın seçime gidelim ya da akıllarında ne varsa oturup karar verelim” şeklinde konuştu.