Özyiğit: Arıklı enerjide ülke geleceğini ipotek altına sokmak istiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’ya yönelik eleştirilerde bulundu…Özyiğit, Arıklı’nın sürekli olarak bahsettiği yolsuzluk ve usulsüzlüklerle ilgili olarak da gerekenleri yapmadığını öne sürdü.

Yazılı açıklama yapan, Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın ülkede enerji alanında özele olan bağımlılığı sonlandırmak ve azaltmak yerine, tam tersi bağımlılığı artıracak bir anlayışta olduğunu savundu.

Özyiğit, Bakan Arıklı’nın çeşitli platformlarda yaptığı açıklamalara bakıldığında Kıb-Tek’in fuel oil tedariğini protokol ile Türkiye Petrol Şirketine devretme, diğer yandan da sözleşmesi yenilenmemesi gereken AKSA ile 2024 sonrası devam edilebilmenin hazırlığında olduğunu öne sürdü…

EL-SEN yetkililerinin KIB-TEK’in elinde 15 Nisan’dan itibarıyla yakıtın bitmiş ve ülkenin karanlığa gömülmüş olacağı yönünde açıklamaları olduğunu anımsatan Özyiğit, durum böyleyse bunun sorumlusunun ihale aşamasını geciktiren Bakan Arıklı olduğunu belirtti.

Arıklı’nın göreve geldiğinde ilk iş olarak beş şirketin katıldığı fuel-oil temini ve taşıma ihalesini önce ‘uluslararası rekabet koşulları oluşmadığı’ gerekçesi ile iptal ettiğini, ardından da uluslararası ihaleye çıktığını belirten Özyiğit, “Sonra ne olduysa Sn. Bakan fuel oil tedariğini ihalesiz bir şekilde TPIC’e vermenin ve onunla devam etmenin altyapısını hazırlamaya başladı” dedi.

TPIC yetkililerinin Bakan’ın davetiyle adaya geldiği ve protokol çalışmalarının başladığı yönünde kendilerine bilgi geldiğini kaydeden Özyiğit, adına ‘devletten devlete’ protokol dense de rekabeti ortadan kaldıracak ihalesiz bir alımın doğru olmayacağının altını çizdi.

TDP Başkanı Özyiğit, enerji alanına yatırımdan kaçan Bakan Arıklı’nın sürekli olarak bahsettiği yolsuzluk ve usulsüzlüklerle ilgili olarak da gerekenleri yapmadığını öne sürdü.

 

[ad_2]

Özyiğit: Arıklı enerjide ülke geleceğini ipotek altına sokmak istiyor