Özkurt, Feyzioğlu, Töre ve Tatar’ı sempozyum ve resepsiyona davet etti…Ziyaretlerde Kıbrıs Türk halkının sesi olan DT Kıbrıs Haber’nın önemi vurgulandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Salih Can Doratlı ve Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Müdürü Meryem Özkurt, BRT’nin 60’ıncı kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a ziyarette bulundu.

Özkurt ziyaretlerinde, devlet ve hükümet yetkililerini 22 Aralık Cuma günü yapılacak olan “Hakikat Sonrası Çağ”da Kamu Yayıncılığı Sempozyumu’na ve 25 Aralık Pazartesi günü DT Kıbrıs Haber Yayıncılık Tarihi Müzesi’nde yapılacak olan resepsiyona davet etti.

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Müdürü Meryem Özkurt ziyarette sempozyumda, TRT, RTÜK, AA ve NTV’den ekiplerin sunum yapacağını belirterek, Töre’ye sempozyum ve resepsiyon davetiyesi takdim etti.

Meclis Başkanı Töre ise, DT Kıbrıs Haber’nın önemine işaret ederek, hizmet veren herkesi tebrik etti.

Töre, “Bayrak, bayrak, bayrak” olarak göreve başlamak ayrıcalıktır, o ruhu öldürmemek lazım. Ulusal mücadele geldiğimiz noktada devam ediyor. Sizleri tebrik ediyoruz. Mücahidelerin ve mücahitlretin sesi olduğunuzu hiçbir zaman unutmamak lazım” dedi.

Zorlu Töre, “Faaliyetlerini ve yayınlarını takip ettiğimiz DT Kıbrıs Haber’nın başımızın üstünde yeri var” dedi.

Konuşmasının ardından Meclis Başkanı Töre, Özkurt’a hediye takdim etti.

DT Kıbrıs Haber Yönetim Kurulu Başkanı Salih Can Doratlı ve Kurum Müdürü Meryem Özkurt daha sonra Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’na ziyarette bulunarak, sempozyum ve resepsiyon davetiyesi takdim etti.

Büyükelçi Feyzioğlu da, DT Kıbrıs Haber’nın ilk kez Kıbrıs Türkü’ne “Bayrak, bayrak, bayrak” diye anons yaptığını anımsatarak, “O günden bu yana DT Kıbrıs Haber vazgeçilmezimiz olmuştur” dedi.

Feyzioğlu, “DT Kıbrıs Haber Kıbrıs Türkü’nün hala devam eden milli mücadelesinin bayrağıdır. Bir mesele olarak değil bir milli dava olarak baktığımız Kıbrıs davamıza BRT çatısı altında verdiğiniz hizmetler değerlidir. Bizler açısından da bu hizmetleri desteklemek, elimizden ne geliyorsa bunu istişare ederek sizin talepleriniz doğrultusunda hayata geçirmek de milli davamızın bir parçasıdır.. KKTC ilelebet payidar kalacaktır cümlesini yürekten söyleyerek nice 60 yıllara diyorum” dedi.

Büyükelçi Feyzioğlu’nun ardından DT Kıbrıs Haber Yönetim Kurulu Başkanı Salih Can Doratlı ve DT Kıbrıs Haber Müdürü Meryem Özkurt, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a ziyaret gerçekleştirdi. Özkurt ziyaretinde Tatar’ı sempozyum ve resepsiyona davet etti.

Cumhurbaşkanı Tatar kabulde, DT Kıbrıs Haber’nın kuruluşunda çok değerli isimlerin emeği olduğunu hatırlatarak, tüm çalışanları kutladı. DT Kıbrıs Haber’nın Kıbrıs Türk halkının sesini duyurduğunu belirten Tatar, uydu yayınlarının ötesinde internet yayıncılığıyla Kıbrıs Türkü’nün sesinin dünyanın her yerine ulaştığını söyledi.

Tatar, “Her yere sesimizi duyurabilen bir DT Kıbrıs Haber vardır. Özel kanallar özel radyolar ülkeye hizmet vermek için faaliyetlerini sürdürüyor ama devlet televizyonun statüsü ve değeri bambaşkadır. Özellikle DT Kıbrıs Haber’nın TRT ile işbirliği içerisinde ciddi yatırımlar yapmak suretiyle kamusal alanda devlet sorumluluğu ile yapılan yayınlar devletimize bir statü kazandırmıştır” dedi.

Güney Kıbrıs’taki yayınlarla bir frekans karmaşasına yol açmamak için bu frekansların korunmasının da önemli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı, frekansların korunmasına ve dijital yayıncılığa önem verilmesi gerektiğini ifade etti. Tatar, “Bunlar yatırım gerektiren hususlardır ancak devlet bu yatırımları yaptı ve yapmaya da devam edecektir” dedi.

Tatar, “Çok sesliliğin yanında Kıbrıs Türkü’nün kültürünü, edebiyatını, örf, adet ve geleneklerini, sporunu, müziğini her türlü yaşamsal alandaki faaliyetleri yansıtmak ve siyasetin, milli davanın sesi olmak KKTC adına yapılacak çalışmaların gelecekte arşivlenerek gelecek kuşaklara aktarılması önemlidir. Arşive önem verin. Buraya daha fazla yatırım yapmak suretiyle kapasiteyi artırıp ulusal hafızayı koruyup geleceğe taşımak önemlidir” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Tatar, “Bizim milli siyasetimizin temelinde geçmişimiz ve mücadelemiz vardır. 60’ıncı yılınız hayırlı olsun” dedi.

Özkurt, Feyzioğlu, Töre ve Tatar’ı sempozyum ve resepsiyona davet etti…Ziyaretlerde Kıbrıs Türk halkının sesi olan DT Kıbrıs Haber’nın önemi vurgulandı

Yorumlar kapalı.