Özkurt: BRT’nin sesi daha gür duyulacak – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Özkurt: BRT’nin sesi daha gür duyulacak



 

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi’ne sunduğu, Doğu Bölgesi Radyo Yayınlarını Güçlendirme Projesi ile Lefkoşa Bölgesi Radyo Yayınlarının Geliştirilmesi Projesi’nin birleştirilerek uygulanmasına karar verildi.

FM verici sistemlerinin değiştirilmesi ve güçlendirilmesini kapsayan projeler, bugün çevrimiçi gerçekleştirilen üst düzey toplantıda ele alındı.

Toplantıya KKTC’den Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Amcaoğlu, BRTK Müdürü Meryem Özkurt ile Koordinatör Yardımcısı Vericiler yetkilileri, Türkiye’den Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üst düzey yetkilileri, TRT Vericiler Daire Başkanlığı yetkilileri ile Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi Koordinatörü Ömer Cihan katıldı.

Toplantıda her iki projenin birleştirilerek uygulanmasına karar verildi. Proje uygulamalarının hükümetin kurulmasının ardından iki ülkenin ilgili bakanlıkları arasında imzalanacak protokol sonrasında hemen başlayacağı vurgulandı.

 

BRTK Müdürü Meryem Özkurt, radyo vericilerinin yenilenip güçlendirileceği projelerin hayata geçmesi ile BRT’nin sesinin ülke genelinde daha gür çıkacağını söyledi. BRTK’nın her iki proje üzerinde uzun zamandır çalıştığını belirten Özkurt, projelerin kabul ve onay görmesinin gurur verici olduğunu ifade etti.