Özersay:Pasaport iptali popülist bir adımdır – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Özersay:Pasaport iptali popülist bir adımdır



[ad_1]

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis’in, Kapalı Maraş’ın bir kısmının daha açılması ile ilgili adıma karşılık, bazı Kıbrıslı Türkler’in Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportunu iptal edeceklerini duyurmasını popülist bir adım olarak nitelendirdi.

Halkın Partisinden yapılan yazılı açıklamaya göre  telefon bağlantısıyla katıldığı bir programda, Kıbrıs Rum tarafının yapmaya çalıştığının milliyetçiliği körüklemek ve popülizm yapmak olduğunu savunan Özersay, bu adımların yerel ve banal politikalar olduğunu, bir yere gidilemeyeceğini ve karşı politikaları tetikleyebileceğini aktardı.

Özersay “Anastasiadis önce yasadışı olarak işgal ettiği Kıbrıs Cumhuriyeti’nin hesabını versin” diyerek, “atılan bu adımlar akıldışı tartışmaları tetikleyebilir. Bu akıldışı düşünceler artarsa savrulup gideriz. Oysa makul, mantıklı bir duruş sergilenmelidir” şeklinde konuştu.

Kapalı Maraş açılımıyla ilgili de soruları yanıtlayan HP Genel Başkanı, Bakanlar Kurulu’na Maraş’ın açılması önerisini getiren Bakan’ın kendisi olduğunu hatırlattı, HP olarak bu görüşü 7 yıldır savunduklarını anlattı.

Bugün gelinen noktada parti olarak herhangi bir politika değişikliklerinin de olmadığını belirten Özersay, “Doğru şekilde yapılması kaydıyla Maraş’ın açılmasını desteklemeye devam ediyoruz. “dedi

[ad_2]