Özersay:Hükümet böylesi bir ortamda halka hizmet edemez – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Özersay:Hükümet böylesi bir ortamda halka hizmet edemez




Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, BRT’de ‘#burasıönemli’ programında Levent Kutay’ın sorularını yanıtladı.

Özersay, hükümet içerisinde yaşananları üzüntü ile izlediklerini ifade ederek, hükümet ortakları DP ve YDP’nin herşeyi sadece izlediklerini, başbakanı yalnız bıraktıklarını öne sürdü.

Hükümet, özellikle de UBP içinde ciddi sorunlar gözlemlediklerini belirten Özersay, hükümetin, böylesi bir ortamda, halka hizmet edemeyeceğini, hiçbir reform yapamayacağını savundu.

Kudret Özersay, devletin otoritesinden ve prestijinden endişe ettiklerini dile getirerek, Türkiye ile imzalanan protokolün halen kendileri ile paylaşılmamasına da tepki gösterdi.

Yerel yönetimler reformu için, komite önerisi yaptıklarını hatırlatan Özersay, reforma, gerçek anlamda reform demek için geniş tabanlı uzlaşısı gerektiğini kaydetti.

Kıbrıs Konusunda Rusya’nın temsilcilik açma haberlerini değerlendiren Özersay, ” Rusya’nın KKTC’de temsilcilik açma konusu yeni bir şey değil, yol kat edilmiş bir meseledir. Dışişleri Bakanlığım döneminde bu konuda görüşmeler oldu, yer bakıldı… Böyle bir temsilciliğin diplomatik misyonu olmayacak. Olursa iyi bir şeydir” dedi. BRT