Özersay’dan Menendez’e yanıt: Hayatının en büyük hayal kırıklığı olacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, “en büyük hayalinin Ada’daki son Türk askerinin gittiğini görmek olduğunu” söyleyen Amerika Birleşik Devletleri Senatörü Menendez’e yanıt verdi.

“Türk askeri varlığının caydırıcı etkisi nedeniyle barışın ve istikrarın güvencesi olduğunu” belirten Kudret Özersay, “ABD’li Senatör Menendez en büyük hayalinin Ada’daki son Türk askerinin de gittiğini görmek olduğunu söylemiş. Kendisini temin ederim ki eğer gerçekten en büyük hayali buysa, bu konu hayatının en büyük hayal kırıklığı olacak” ifadelerini kullandı.

Uluslararası politikadan birazcık anlayan herkesin, Türkiye’nin ister kapsamlı bir çözüm çerçevesinde isterse çözümsüzlüğün devamı halinde, burnunun dibindeki Kıbrıs adasında hem Anadolu’nun hem de Kıbrıs Türk Halkı’nın güvenliğinden vazgeçmeyeceğini, bu bağlamdaki jeostratejik ve jeopolitik değerlendirmelerde Türk askerinin mevcudiyetinin yaşamsal bir önem taşıdığını görebileceğini belirten Özersay, “Ancak öyle anlaşılıyor ki sayın Menendez ABD’deki Yunan ve Kıbrıslı Rum seçmeninden ve lobi gruplarından oy devşirmek için hem bu gerçeği, hem de Türk askerinin varlığının caydirici etkisinin bölgede barışa ve istikrara hizmet ettiğini göremeyecek durumdadır. Kıbrıs adasına dönük ABD silah ambargosunun kaldırılmasında başı çeken Senatörden başka da bir şey beklenmezdi zaten” dedi.

 

[ad_2]

Özersay’dan Menendez’e yanıt: Hayatının en büyük hayal kırıklığı olacak