Özersay: Kıbrıs Türk halkı Doğu Akdeniz’deki gelişmelerin dışında kalmamalı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Kıbrıs Türk halkının Doğu Akdeniz’deki gelişmelerin dışında kalmaması gerektiğini vurguladı. Cumhurbaşkanlığı ve hükümeti eleştiren Özersay, “Kıbrıs Türk halkının dünya politikasının dışında kalmaması için somut önerilerle ilerlemek gerekiyor” dedi.

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, yazılı açıklama yaparak Doğu Akdeniz’deki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özersay, sonuç alabilmek, gelişmelerin bir parçası olabilmek ve Doğu Akdeniz’de piyon değil aktör olabilmek için Kıbrıs Türk tarafının talep eden, inisiyatif alan bir taraf olması gerektiğini söyledi.

Şu anda hükümette veya Cumhurbaşkanlığı’nda Kıbrıs Türkü’nün sesi olacağına, inisiyatif alacağına dair bir işaret görmediklerini anlatan Özersay, dünyadaki yeni gelişmelerin Türkiye ve Kıbrıs Türkü için fırsata çevrilebileceğini kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Nuland’ın ziyaretinin önemine de dikkat çeken Özersay, Doğu Akdeniz’de Kıbrıs Türk tarafının inisiyatif alıp fikir üretmesi, farklı çözüm yöntemlerini gündeme taşımasıgerektiğini belirtti.

Kıbrıs Türk halkının dünya politikasının dışında kalmaması için somut önerilerle ilerlemesi gerektiğini belirten Özersay, Kıbrıs Türk liderliğinin ve hükümetin Türkiye’yle birlikte hareket etmesi gerektiğinivurguladı.

Cumhurbaşkanlığı’yla bu yakın ve doğrudan diyaloğu bir süredir göremediklerini savunan Özersay, bu konuda Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın harekete geçmesi gerektiğini kaydetti.

 

[ad_2]

Özersay: Kıbrıs Türk halkı Doğu Akdeniz’deki gelişmelerin dışında kalmamalı