Özersay Karadeniz’de bulunan kaynaklarla ilgili değerlendirmelerde bulundu – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Özersay Karadeniz’de bulunan kaynaklarla ilgili değerlendirmelerde bulundu

Özersay Karadeniz’de bulunan kaynaklarla ilgili değerlendirmelerde bulundu


Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Türkiye Cumhuriyeti’nin Karadeniz’de bulduğu doğalgaz rezervinin ardından açıklama yaptı.

Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yağan Özersay, “Vı̇zyonumuzun gerçekçı̇olduğu ortaya çıktı” dedi.

Özersay’ın açıklaması şöyle:

 

“Yıllardır denizlerdeki haklarımız konusunda ortaya koyduğumuz vizyonun gerçekçi ve gerçekleştirilebilir olduğu ortaya çıktı. Türkiye Cumhuriyeti’nin bu sevincini paylaşıyoruz.

1-Doğu Akdeniz vesile oldu ve Türkiye ile KKTC yüzünü denizlere çevirdi, denizlerdeki haklarımıza sahip çıkmaya başladık, Türkiye Doğu Akdeniz’deki gelişmeler nedeniyle önce sismik daha sonra da kazı gemisi sahibi oldu. Karadeniz’de bulunan doğal gaz aslında tam da bu sürecin bir ürünü, bir sonucudur;

2-Türkiye Cumhuriyeti’nin açıkladığı bu güzel ve umut veren gelişme aslında son yıllarda KKTC olarak Türkiye ile birlikte Doğu Akdeniz’de sahada dengeyi sağlama ve haklarımıza sadece KAĞIT ÜZERİNDE değil SAHADA da SAHİP ÇIKMA politikasının da ne kadar doğru olduğunu göstermiş oldu; haklarımıza sahada sahip çıkma yaklaşımının SİYASİ BİR MANEVRA değil GERÇEKÇİ BİR VİZYON olduğu kanıtlanmış oldu;

3-İşte tam da bu nedenle Kıbrıs Türk halkının denizlerdeki haklarını sahada da savunmaya, buradaki kaynaklara ulaşarak bu zenginlikteki hakkımızı almaya dönük vizyonumuzu hayata geçirmek için var gücümüzle çalışacağız”.