Özel çocuklar hazırladıkları rozetleri Meclis Başkanı ve milletvekillerine verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Algım Özel Eğitim Merkezi işbirliğinde 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ne dikkat çekmek amacıyla, merkez öğrencileri mavi kurdeleli rozet hazırladı.

Bu çerçevede Algım Özel Eğitim Merkezi öğrencileri, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre’yi ziyaret etti ve rozetleri milletvekillerine dağıttı.

Ziyarette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy ile Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Hüseyin Akcan da hazır bulundu.

Ziyarette ilk konuşmayı yapan Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Hüseyin Akcan, Dünya Otizm Farkındalık Günü çerçevesindeki kabulünden dolayı Meclis Başkanı Zorlu Töre’ye ve böyle bir organizasyona öncülük ettiği için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy’a teşekkür etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy da, otizmli bireyler konusunda farkındalığın önemine işaret etti.

Bakan Taçoy, “Bu çerçevede Meclis’te ilk önce ülkenin önde gelenleri, siyasilerin bu farkındalığı yaşamaları ve onların mutlu olabilecekleri ortamların ne olduğunu anlayabilmeleri için Meclis’e bir ziyaret düzenlediler. Kendileri hazırladıkları kurdeleleri milletvekillerimize Meclis Başkanımızın nezaretinde takdim etmek istediler. Ben çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Kendi emekleriyle ve kendi renkleriyle hazırladılar, kendilerinin rahat edecekleri ortamın bu olduğunu ifade etmeye çalışıyorlar. Bu imkanı sağladığı için Meclis Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Cumhuriyet Meclis’i Başkanı Zorlu Töre da, özel ihtiyaçları olan çocukların Meclisi ziyaretlerinden duyduğu mutluluğu ifade etti.

Töre, “Onlar bizim toplumumuzun bir parçası, bizden ayrıları gayrıları yok. Sadece gelişim noktasında bir sıkıntıları oluşmuşur. Milletvekillerimizin de görmesi, bilmesi ve farkındalık yaratılması konusunda Meclis’e gelmeleri ayrı bir anlam kazandırmıştır. Bu tür girişimlerin devam etmesini diliyorum. Merkezde çalışan arkadaşları da tebrik ediyorum. Onları seviyoruz neticede hepimiz toplumun birer neferiyiz” dedi. BRT

Özel çocuklar hazırladıkları rozetleri Meclis Başkanı ve milletvekillerine verdi