Özdenefe:Yaraların en kısa zamanda sarılabilmesi en büyük arzumdur

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

 

KKTC vatandaşlarının hayatını kaybettiği deprem bölgelerinde temaslarda bulunan Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe, Hatay’ın ardından Adıyaman’da incelemelerde bulundu.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ile birlikte yapılan ziyaretlere Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere de eşik etti.

 

Adıyaman’a gelişinde Şampiyon Melekler Takımı’nın hayatını kaybettiği İsias Otel enkazına karanfil bırakan Özdenefe burada basına açıklamalarda da bulundu.

 

Depremden sonra ikinci kez Adıyaman’da bulunduğunu anımsatan Özdenefe, depremde hayatını kaybeden KKTC vatandaşları ve tüm insanlar için başsağlığı ve yakınlarına sabırlar diledi.

 

Özdenefe “Yaraların en kısa zamanda sarılabilmesi ve insanların günlük yaşam mücadelesine en kısa zamanda dönebilmesi en büyük arzumdur” diyerek hayatın normale dönmesi için uğraş veren bütün makam ve çevrelere başarılar diledi.

 

Depremden çok kısa bir süre sonra KKTC olarak Sivil Savunma başta olmak üzere bir çok kurum ve kuruluş ile birlikte Adıyaman başta olmak üzere kurtarma çalışmalarına katkıda bulunduklarını anımsatan Özdenefe, KKTC’ndeki her bir yurttaşın yaraların sarılması için elinden gelen katkıyı yaptığını dile getirdi.

 

 

Kıbrıslı Türklerin yaraların sarılması adına elinden gelen her tür katkıyı yapmaya hazır olduğunu hatırlatan Özdenefe; Kayıpların geri gelemeyeceğini ancak adaletin tecelli etmesi , felakete neden olan kişi ve kurumların adalet ile yüzleşmesi ve adaletin emrettiği cezaları almalarının vicdanların rahatlaması adına son derece önemli olduğunu belirtti.”

Bunun aynı zamanda benzer acıların yaşanmaması için önemli bir adım olacağına inandıklarını kaydeden Özdenefe, bu çerçevede bugüne kadar bir çok girişim ve temaslar yaptıklarına değindi.

 

Adıyaman ilinde bazı ziyaretler de gerçekleştiren Özdenefe, Adıyaman Valiliği, Adıyaman Barosu ve Cumhuriyet Başsavcılığında görüşmeler yaptı.

 

Bu ziyaretlerde yaşanan sürecin KKTC Meclis’indeki tüm partilerin ve vekillerin meselesi olduğunu ifade eden Özdenefe, “bölgede Ağır Ceza Mahkeme sayısının arttırıldığı ve 5 savcıdan oluşan heyetin özel olarak depremle ilgili görevlendirildiği, aynı zamanda tazminat davalarının görüşüleceği Asliye Hukuk Mahkemesi sayısının da arttırıldığı bilgisini aldıklarını kaydetti.

 

Özdenefe yaptığı temaslarda İstanbul Teknik Üniversitesi raporundan sonra istenen Karadeniz Teknik Üniversitesi raporunun beklendiği ve gelmesi ile birlikte iddianamelerin hazırlanacağı yönünde kendisine bilgi verildiğini dile getirdi.

 

Meclis Başkan Yardımcısı Özdenefe Adıyaman’da ayrıca depremden etkilenen Gölbaşı Belediyesi ile Tabib Odası ve Konteyner kente de ziyaretler gerçekleştirdi.

Özdenefe:Yaraların en kısa zamanda sarılabilmesi en büyük arzumdur

Yorumlar kapalı.