Özdenefe, KTTO Kadın Girişimciler Komitesi’ni kabul etti – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Özdenefe, KTTO Kadın Girişimciler Komitesi’ni kabul etti



 

Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Fazilet Özdenefe, kadınların üretimden kopmaması, karar alma mekanizmalarından başlayarak temsiliyetinin artması konusunda herkese büyük görevler düştüğünü söyledi.

Özdenefe, Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Kadın Girişimciler Komitesi üyelerini kabul etti.
Meclis Zalihe Çavuşoğlu Toplantı salonunda yer alan kabulde, KTTO Başkanı Turgay Deniz ile Oda Yönetim Kurulu Üyesi Omaç Cin de yer aldı.

KTTO Kadın Girişimciler Komitesi Başkanı Meryem Çerkez Gürtunç ilk sözü alarak Özdenefe’nin ilk kadın Meclis Başkan Yardımcısı olarak seçilmesinin toplum olarak sevindirici bir gelişme olduğunu kaydetti.

Gürtunç, Meclis’in başta kadınları ilgilendiren yasalar olmak üzere ekonomi ve diğer alanlarda halkın beklentisi konumundaki yasaları geçirmesi konusunda daha etkin olmasını beklediklerini dile getirdi.

Ticaret Odasının, gençler ve kadınlar konusunda oluşturduğu konseylerle ciddi çalışmalar ortaya koyduklarını ifade eden Gürtunç, özellikle pandemi sonrası oluşan dönemde kadınların iş yaşamı ve istihdamlarda daha kırılgan bir noktada olduğunu, ancak ümitsizliğe kapılmadan farkındalık yaratarak ve gerekli mevzuatların düzenlenmesine katkı koyarak çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz de konuşmasında yeni görevinde Özdenefe’ye başarılar dileyerek 2020 yılında başlattıkları kadın ve genç girişimciler komite çalışmaları hakkında bilgi vermek istediklerini söyledi.
Deniz, oda olarak kadınlara yurtdışı yelpazesi açmayı hedeflediklerini kaydetti.

Kadın Komitesinin çok aktif çalışmalar ortaya koyduğuna ve kısa süre içerisinde konsey olarak kalıcı ve kurumsal bir yapı içerisinde çalışmalarını sürdüreceğine vurgu yapan Deniz, kendilerinin de bu çalışmaları her zaman destekleyeceğini belirtti.

Kadının her yerde olması gerektiğine işaret eden Turgay Deniz, Ticaret Odasının Yönetim kademesinde her dönem kadınların etkin şekilde görevler aldığını söyledi.

 

 

Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Fazilet Özdenefe de konuşmasında pandeminin yarattığı sıkıntılar nedeniyle bütün dünyada olumsuzluklar yaşandığına değinerek, bu olumsuzluklardan en çok ülkemizde de etkilenenlerin kadınlar ve dezavantajlı gruplar olduğunu belirtti.

Özdenefe, kadınların üretimden kopmaması, karar alma mekanizmalarından başlayarak, hayatın her alanında temsiliyetinin artması konusunda herkese büyük görevler düştüğünü ifade etti.

Toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesinin sadece kadınların vermesi gereken bir mücadele olmadığına vurgu yapan Özdenefe, eşitsizliğin bir demokrasi ve insan hakları meselesi olduğuna vurgu yaptı.

Özdenefe, toplumun yarısını oluşturan kadınların görünmez olmasının aslında toplumun tümünün sosyal,siyasal, kültürel ve ekonomik anlamda ilerleyememesi anlamına geldiğini belirtti.

Cumhuriyet Meclisi’nde bu anlamda yapılması gereken çok işler olduğunu düşündüklerini dile getiren Özdenefe, gerekli mevzuat düzenlemelerinin hayata geçirilmesi konusunda tüm siyasi partilerin hassasiyet göstereceklerine olan inancını dile getirdi.

Özdenefe, Meclis başkanlığı olarak konuyla ilgili üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini ifade etti.
Başkan Vekili Özdenefe, Kıbrıs Türk halkının içinden geçtiği bu sıkıntılı günlerde Meclis’in itibarının korunarak verimli bir şekilde çalışmasının da tüm siyasal parti ve seçilmişlerin birinci sorumluluğu olması gerektiğini vurguladı.