Osman Nejat Konuk Ortaokulu düzenlenen törenle açıldı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Osman Nejat Konuk Ortaokulu düzenlenen törenle açıldı



[ad_1]

Girne Karakum bölgesinde 320 öğrencinin eğitim alacağı Osman Nejat Konuk Ortaokulu düzenlenen törenle açıldı.

Osman Nejat Konu Ortaokulu’nun eğitim hayatına kazandırılmasıyla, Girne Anafartalar Lisesi’nde, lise ve ortaokul eğitimi birbirinden ayrılarak, orta eğitim yeni açılan okula kaydırılmış oldu.

Kıbrıs Türk Federe Devletinin İlk Başbakanı olan Osman Nejat Konuk’un adını taşıyan Ortaokulun açılış töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle başladı.

Törende konuşan Osman Nejat Konuk Ortaokulu Müdür Vekili Azime Yeşilpınar, yüz yüze eğitimin devam etmesi ve öğrencilerin en iyi şekilde eğitim alarak geleceğe hazırlanması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Nejat Konuk’un ailesi adına konuşan Cumhurbaşkanlığı Özel Temsilcisi Ergün Olgun ise milli mücadele yıllarında ve diğer dönemlerde ülkeye sayısız hizmetleri geçen Konuk’un adının okula verilmesi nedeniyle teşekkür etti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu da ülkenin geleceği olan gençlerin en iyi şekilde yetiştirilmesi için eğitim yatırımlarının devam ettiğini belirtti.

Konuşmasında, açılması planlanan diğer okullara ilişkin bilgiler aktaran Bakan Amcaoğlu, bakanlık olarak devlet-özel işbirliğinde, yeni okul ve derslikler kazandırırken, ülkede eğitim altyapısını da güçlendirmek ve pandemide yüz yüze eğitimi devam ettirmek için var güçleriyle çalışacaklarını söyledi.

Başbakan Ersan Saner de dünyayı sarsan Covid 19 sürecinin en fazla sağlık ve eğitim alanlarını etkilediğine dikkat çekerek, pandemi sürecinin; teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin yüz yüze eğitimin yerini başka hiçbir şeyin tutamayacağını gösterdiğini vurguladı…

Covid 19 nedeniyle iki yıldır eğitimin istenilen noktada olmadığını dile getiren Saner, Eğitim ve Sağlık Bakanlıklarının yüz yüze eğitimin başlaması ve devam ettirilmesi için özveriyle çalıştığını dile getirdi.Ülkelerin tarihlerine önemli yeri olan devlet insanlarının isimlerinin yaşatılacağı en güzel yerlerin okullar olduğunu da vurgulayan Saner, Girne’deki Ortaokula Osman Nejat Konuk adını veren Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığını kutladı.

“Covid-19’a rağmen yatırımlar devam ediyor” diyen Saner, ülkeye hizmet yarışı içinde olduklarını, eğitim yanında diğer alanlarda da yatımların hızla sürdüğünü anlattı…Konuşmasında, 2021-22 Eğitim yılında öğrencilere ve öğretmenlere başarı dileyen Saner, öğretmenlerin toplumda liderlik görevi de olduğunu anımsatarak, öğretmenlerden, şu an yüzde 53 civarında olan aşılanmanın ülkede yaygınlaştırılmasının teşviki konusunda görev üstlenmelerini istedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın kader arkadaşı, Kıbrıs Türk Halkına milli mücadele yılları ve sonrasında önemli hizmetler veren Osman Nejat Konuk’un adının okulda yaşatılacak olmasının anlamına vurgu yaptı..

Hükümetin son dönemde yaptığı çalışmalarla Covid-19’a rağmen yeni ilim irfan yuvalarını ard arda hayata geçirdiğini söyleyen Tatar, “Bize düşen görev, doğru liderlik anlayışıyla bunun liderliğini yapmak, sadece ders anlamında değil, karakteriyle sporu, kültürünü, ülkesini seven KKTC’nin geleceğinde söz sahibi olacak gençleri yetiştirmektir” dedi…

Devlete sahip çıkılması, ülkede Anavatan Türkiye desteğiyle yapılanların, ülkedeki başarıların takdir edilmesi gerektiğini söyleyen Tatar, spor, kültür, sanat alanında uluslararası başarı elde ederek ülkesiyi yurtdışında temsil eden başarılı gençlere de sahip çıkılması gerektiğini kaydetti…

Gençlerin, kendilerini hem akademik hem de kültür, sanat ve spor alanlarında geliştirerek en iyi şekilde geleceğe hazırlamalarının önemini de dile getiren Tatar, tüm öğretmenlere, öğrencilere ve çocuklarının eğitimleri için özveride bulunan ailelere başarı diledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, konuşmasında Kıbrıs konusuna da değindi. Tatar, Hafta sonu New York’a hareket edeceklerini söyledi…Tatar, “New York’ta, Kıbrıs’ta 2 eşit halk vardır diyeceğiz. Kıbrıs Türk Halkının geleceği bakımından bizlerin egemen eşitliğinin tanınması devletimizin kabul görmesi ve haliyle uluslararası camianın takdir ve desteğiyle Kıbrıs’ta bir anlaşma olacaksa eşitlik temelinde olması gerekiyor çünkü bu eşitlik temelindeki anlaşmanın altında bu gençler nesiller ve Kıbrıs Türk Halkı vardır bu anlayışla bu gençlerin geleceğini kurtarabilmek için, geleceğimizi selamete taşıyabilmek için orada var gücümüzle uluslararası camiayla bu duygularımızı paylaşmak, sizleri temsil etmek ve oradan doğru mesajları bütün dünya kamuoyuna vermek bizlerin görevi olacaktır” diye konuştu…

Konuşmaların ardından okulun hayta geçmesine emeği geçenlere plaket takdim edildi, açılış gerçekleştirildi ve sınıflar gezildi…

Açılış töreni, protokolün okul bahçesine zeytin fidanı dikmesiyle sona erdi…

 

 

[ad_2]