OPEC: Petrolde krizi önlemek için uygun zamanda hareket ettik

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Genel Sekreteri Heysem el-Gays, petrol üretimini azaltma kararı alan OPEC+ grubunun küresel petrol piyasasında kriz yaşanmasını önlemek için uygun zamanda hareket ettiğini söyledi.

Güney Afrika’da düzenlenen enerji konferansına katılan Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Genel Sekreteri Heysem el-Gays, OPEC+ grubunun 5 Ekim’de aldığı petrol üretimini azaltma kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Küresel petrol piyasasındaki dalgalanmaların, önceden tutum sergilemeyi gerektirdiğini ifade eden Gays, OPEC+ grubunun bu ay küresel petrol piyasasında kriz yaşanmasını önlemek için uygun zamanda hareket ettiğini belirtti.

Gays ayrıca fosil enerji kaynaklarına olan talebin arttığı bir dönemde Afrika’daki petrol ve gaz rezervlerine ihtiyaç duyulacağını ifade etti.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun enerji ve petrol bakanları, Avusturya’nın başkenti Viyana’da 5 Ekim’de düzenlenen toplantıda, günlük petrol üretimini kasımdan itibaren 2 milyon varil azaltma kararı almıştı.

[ad_2]

OPEC: Petrolde krizi önlemek için uygun zamanda hareket ettik