“Önemli olan ülkemizde değerlerimize sahip çıkarak takdir etmek ve yaşatmaktır” – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

“Önemli olan ülkemizde değerlerimize sahip çıkarak takdir etmek ve yaşatmaktır”




 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, merhum eğitimci ve hakem Doç. Dr. Hasan Eriş’i anmak üzere düzenlenen Nazmiye Hazar’ın kalem aldığı “Mihver Ders Olarak Eğitim” isimli kitabın AKM’de yer alan tanıtım ve imza etkinliğine katıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar burada yaptığı konuşmada, değerli bir eğitimci, bilim insanı ve hakem olan Hasan Eriş’i erken yaşta yakalandığı hastalık dolayısıyla kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduklarını belirterek merhuma rahmet diledi.

 

Yaslı ailesine başsağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Tatar, Nazmiye Hazar’a böyle bir eseri ortaya çıkardığı için teşekkür etti.

 

“Önemli olan ülkemizde değerlerimize sahip çıkarak takdir etmek ve yaşatmaktır” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, toplumsal dayanışma ve birlik içinde geleceğe ışık tutabilmek için her türlü değere ve düşünceye sahip çıkmanın ve geçmişten dersler çıkarabilmenin önemine işaret etti.

 

Şht Ertuğrul İlkokulu Müdürü Selda Ünsaldı Ersoy ve CTP Milletvekili Devrim Barçın’ın da konuşma yaptığı etkinlikte, Cumhurbaşkanı Tatar, merhum Hasan Eriş ile birlikte hastalık sürecini paylaşan ve araştıran Barçın’ın anlattıklarından duygulandığını da ifade etti.