Omuz ağrılarını küçümsemeyin: Diyabetin ilk emaresi olabilir!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Omuz ağrılarını küçümsemeyin: Diyabetin ilk … Exeter Üniversitesi’ndeki bilim insanları tarafından yapılan yeni araştırmalar, diyabetin tedavi edilmemesi durumunda vücudun üst kısmında ortaya çıkabilen daha az bilinen semptomları gün yüzüne çıkardı.

Dünya genelinde yaygın bir sağlık sorunu olan diyabet, sadece bacaklar ve ayaklar üzerinde değil, aynı zamanda vücudun üst kısmında da çeşitli ağrı ve problemlere neden olabiliyor. Exeter Üniversitesi’ndeki bilim insanları tarafından yapılan yeni araştırmalar, diyabetin tedavi edilmemesi durumunda vücudun üst kısmında ortaya çıkabilen daha az bilinen semptomları gün yüzüne çıkardı.

DİYABETİN VÜCUDUN ÜST KISMINA ETKİLERİ: YENİ BULGULAR

Araştırma ekibi, diyabetin genellikle bacaklar ve ayaklarda neden olduğu sorunlara odaklanmanın yanı sıra, yüksek kan şekerinin vücudun üst kısmında da farklı ağrı problemlerine yol açabileceğini gösteren önemli bulgular elde etti. Sinir hasarı olarak bilinen diyabetik nöropati durumu, ellerde, ayaklarda veya uzuvlarda ortaya çıkabilen bir durum olarak biliniyordu. Ancak yeni araştırmalar, yüksek kan şekerinin vücudun üst kısmında kas ve kemik problemleriyle ilişkili olabileceğini ortaya koydu.

DÖRT FARKLI AĞRI SORUNU İLE İLİŞKİLİ YÜKSEK KAN ŞEKERİ

Birleşik Krallık Biobank araştırmasındaki 370.000 katılımcının verilerini inceleyen araştırma ekibi, yüksek kan şekeri seviyeleri ile ilişkilendirilen dört farklı ağrı sorununu tanımladı. Bu sorunlar şunlardı: Donuk Omuz, Karpal Tünel Sendromu, Dupuytren Kontraktürü ve Tetik Parmak.

AGE’LERİN (İLERİ GLİKASYON SON ÜRÜNLERİ) ROLÜ

Araştırmada, yüksek kan şekerinin zamanla vücutta ileri glikasyon son ürünleri (AGE’ler) adı verilen bir madde düzeyini artırdığı iddia edildi. Dupuytren’li kişilerin ellerinde ve omuzları donmuş kişilerin omuzlarında bulunan AGE’lerin birikmesinin, tendonların, eklemlerin ve bağ dokularının hasar görmesine ve kalınlaşmasına neden olabileceği belirlendi.

KLİNİSYENLERE ÇAĞRI: DİYABETİN ÜST EKSTREMİTE RAHATSIZLIKLARINA DİKKAT!

Exeter Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Dr. Harry Green, “Çalışmamız sürekli olarak uzun vadede yüksek kan şekerinin bu üst ekstremite rahatsızlıklarına neden olduğunu gösteriyor. Artık bunları diyabet komplikasyonları olarak sınıflandırabiliriz. Diyabet hastalarını tedavi eden klinisyenlerin klinikteki bu komplikasyonların farkında olması gerekir, böylece en iyi tedavi yolları konusunda tavsiyelerde bulunabilirler” dedi.

“Omuz ağrılarını küçümsemeyin: Diyabetin ilk emaresi olabilir!” haberi, 23 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 23 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Omuz ağrılarını küçümsemeyin: Diyabetin ilk emaresi olabilir! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Omuz ağrılarını küçümsemeyin: Diyabetin ilk emaresi olabilir! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 23 Ocak 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Omuz ağrılarını küçümsemeyin: Diyabetin ilk emaresi olabilir!

Yorumlar kapalı.