Olimpiyat bayrağı Fransa’da – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Spor

Olimpiyat bayrağı Fransa’da




23 Temmuz’da başlayan ve pandemi nedeniyle seyircisiz yapılan 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları, dün son madalya mücadelelerinin ardından düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi.

Olimpiyat Stadı’nda Kovid-19 salgını nedeniyle seyircisiz gerçekleşen törende Olimpiyat bayrağı 2024’te oyunlara ev sahipliği yapacak Fransa’ya teslim edildi.

Kapanış töreninde her kıtadan madalya alan sporcularla birlikte kürsüye çıkarak konuşma yapan Uluslararası Olimpiyat Komitesi IOC Başkanı Thomas Bach, sporun birleştirici gücüyle mücadele eden sporcuları tebrik ederek, “Pandeminin başlangıcından bu yana ilk defa bütün dünya bir araya geldi. Spor yine bunun merkezindeydi. Dünyanın her yerindeki milyarlarca insanın gözü buradaydı. Tokyo 2020 barışın oyunları oldu. Japon halkı, başardığınızla sonsuz gurur duyabilirsiniz. Bütün sporcular adına şunu söylüyorum, teşekkürler Tokyo, teşekkürler Japonya.” ifadelerini kullandı.

Olimpiyat kapanış töreni, olimpiyat ateşinin söndürülmesiyle sona erdi. Ateş, 3 yıl boyunca 2024 Paris oyunlarına kadar yanmayacak.

32. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda son günün madalya müsabakalarının ardından genel sıralamada ABD, Çin’i geçerek birinci olmuştu.
Çin ikinci olurken, ev sahibi Japonya üçüncü sırada yer almıştı.

Bu arada, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda ikişer altın ve gümüş, ayrıca 9 bronz madalya kazanan Türkiye, tarihinin en çok madalya kazandığı olimpiyatı yaşadı.