Oktay:Dini değerler Türkiye’yi işgalci olarak tanımlayacak kadar ileri giden sendikanın insafına bırakılamaz – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Türkiye

Oktay:Dini değerler Türkiye’yi işgalci olarak tanımlayacak kadar ileri giden sendikanın insafına bırakılamaz




 

TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Anayasa Mahkemesi’nin Kuran kurslarına yönelik aldığı kararı değerlendiren Oktay, Ramazan ayının ilk günlerinde böyle bir kararın açıklanmasını zamanlama olarak iyi niyetli yaklaşım olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ersan Saner ve  ilgili bakanlarla yoğun istişareler sonucunda bir kesintinin olmayacağını ve  kursların devam edeceğinin netleşmiş olduğunun altını çizen Oktay, bu durumun daha da garanti altına alınması bireylerin özellikle de sendikaların gözetiminde, etkisinde kalmaması adına yasal bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Oktay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Laikliğe de vurgu yapılarak bu açıklanınca tabi bizimde geçmişte yaşadığımız çok ciddi sıkıntılar var ve bu Cumhurbaşkanımızın liderliğine çözülmüştür. Milletin inançlarının garantörlüğü olarak uygulanması gereken laikliğin, tam tersi vicdanlara zincir vuracak bir araç olarak ona dönüştürülmesinden biz çok çektik. İlgili ilgisiz her şeyin ona bağlanmasıyla birlikte bu millet  çok zulüm görmüştür bu ülkede.

28 Şubatları hemen hatırlayın çok sıkıntılar çekilmiştir. 60’lara kadar giden süreçleri hatırlayın. Aynı şeylerin Kıbrıs’ta yaşanmasına biz müsade etmeyeceğimizi ifade ettik. Öğretmenlerin üye olduğu bir sendikadan bahsediyoruz. Türkiye’yi eli ve ağzı kanlı bir işgalci olarak tanımlayacak kadar ileri giden bir sendikanın insafına bırakılamaz dini, milli ve kültürel değerler. Biz bu yolları defalarca yürüdüğümüz için nereye gideceğiniz iyi biliyoruz. Dolayısıyla bu yolun çok net bir şekilde çıkmaz bir sokak olduğunu söyledik. Ve bu yoldan çıkmaz sokağa kimse girmesin. Buna müsade etmeyiz.”