Oktay: Türkiye ve KKTC ayrılmaz bir bütündür – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Türkiye

Oktay: Türkiye ve KKTC ayrılmaz bir bütündür




Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Başbakan Ünal Üstel, Lefke bölgesinde üretici kadınlarla bir araya geldi.

Fuat Oktay ilk olarak üretici kadınların stantlarını gezerek kadınların ürettikleri ürünleri inceledi, ürünler hakkında bilgi aldı.Daha sonra Yeşilyurt’taki Eko Garden’da Kıbrıs’a özgü yiyeceklerin bulunduğu kahvaltılı bir toplantı gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay toplantıda yaptığı açıklamada, Kıbrıs’ı kendi vatanları olarak gördüklerini ve Türkiye’deki herhangi bir şehre gitmekle Kıbrıs’a gelmeyi aynı değerde tuttuklarını ifade etti.

Açıklamasında, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını da ileten Fuat Oktay, Erdoğan’ın mesajında “Bir işte başarılı olmak istiyorsanız işin içine kadınları ve gençleri alacaksınız” düşüncelerini ifade ettiğini ve kendisinin de aynı görüşte olduğunu söyledi.

Fuat Oktay konuşmasında, Türkiye ve KKTC’nin ayrılmaz bir bütün olduğunu da vurguladı. Oktay, Kıbrıs’a baktığımızda sadece bir ada olarak görmüyoruz, Türkiye açısından Doğu Akdeniz politikalarının olmazsa olmazı, Türkiye’nin güvenliği için Kıbrıs, Kıbrıs’ın güvenliği için Türkiye’yi ayrılmaz bir bütün olarak görüyoruz” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay , Kuzey Kıbrıs’ı üreten ve ürettiğini ihraç eden, refah bir ülke olarak görmek istediklerini de aktardı.

Başbakan Ünal Üstel de kooperatifler olmadan önce kadınların kendi evlerinde Kıbrıs Türk kültürünü devam ettirmek için çaba sarf ettiğini belirtti.

Hükümet olarak elişleri ve el emeği ürünleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelen misafirlere hediye ederek tanıtmaya çalıştıklarını söyleyen Üstel, üretici kadınların bir dernek veya kooperatif oluşturarak kaybolmaya yüz tutmuş eserlerin ortaya çıkmasına yardımcı oldukları ifade etti.

Hükümet olarak bu tür girişimleri desteklediklerini de belirten Başbakan Üstel, “inanıyorum ki Türkiye ile işbirliği ile daha hızlı yol alarak kadın girişimcileri daha ileriye götüreceğiz” dedi.BRT