Oktay: AB, Ada’da ‘çözüme hayır’ diyen Rum kesimini bünyesine alarak çözümsüzlüğün tarafı olmuştur – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Türkiye

Oktay: AB, Ada’da ‘çözüme hayır’ diyen Rum kesimini bünyesine alarak çözümsüzlüğün tarafı olmuştur




 

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Anadolu Ajansı’na Kıbrıs konusu ve Maraşla ilgili açıklamalarda bulundu.

Oktay, Kapalı Maraş’ın KKTC’nin toprağı olduğunu ve aşama aşama hayat bulma sürecinin Ada’daki herkese olduğu kadar bölgeye de önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.

Oktay, Avrupa Birliği’nin iki egemen devletli çözüm konusunda olduğu gibi Maraş konusunda da gerçeklere ve ortak iyiye sırtını döndüğünü belirtti.

 

Oktay “Biz Avrupa Birliği’nin bugüne kadar Akdeniz’de, Ege’de yaşanan dramlara, insani krizlere yönelik derin endişe duyduğunu ya da Avrupa’nın dört bir yanında tırmanışa geçen ırkçılık ve İslam karşıtlığına ‘asla’ dediğini işitmedik. Ancak konu Kıbrıs Türk halkının eşit haklarına, hakkaniyet ve egemenliğine gelince, gayet pervasız ve duyarsızca konuşabiliyorlar” dedi.

 

Rum kesimi ve Yunanistan bugüne kadar verdikleri tüm sözlerden dönmelerine, masadan kaçmalarına, anlaşmaları ihlal etmelerine ve Türk toplumunu yok sayan türlü şımarıklıklarına rağmen her defasında ödüllendirildiğini, Kıbrıs Türkünün ise bedel ödediğini söyleyen Oktay ne derin endişelerin ne üstü kapalı tehditlerin Türkiye’yi Kıbrıs Türkü’nün yanında olmaktan alıkoyamayacağını vurguladı.

 

Okay “Herkes bilmelidir ki artık geriye dönüş yoktur. KKTC’nin Maraş’ı açma ve iki devletli çözüm konusundaki kararlılığını geri adım atmadan desteklemeye devam edeceğiz.” Dedi.

Fuat Oktay Maraş açılımının ikinci aşaması hakkında BM Güvenlik Konseyi tarafından yapılan açıklamanın tam bir hayal kırıklığı olduğunu ve uluslararası toplumun Yunanistan ile Rum kesimi tarafından rehin alındığının apaçık ortada olduğunu kaydetti.