Öksüz ‘Dünya Uyuşturucu Kullanımı Ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü’ dolayısıyla mesaj yayımladı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Öksüz ‘Dünya Uyuşturucu Kullanımı Ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü’ dolayısıyla mesaj yayımladı

Öksüz ‘Dünya Uyuşturucu Kullanımı Ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü’ dolayısıyla mesaj yayımladı


Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği (KTEB) Başkanı Umut Öksüz, Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.
Öksüz, uyuşturucu kullanımı ve tedariği ile mücadele ederek, çocukların ve gençlerin devlet eli ile uyuşturucu bağımlılığından korunabileceğini kaydetti.

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği (KTEB) Başkanı Umut Öksüz, 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, uyuşturucu bağımlılığı ve kullanımının sadece kullanan kişiyi değil aynı zamanda kullanan kişinin ailesini ve toplumu etkileyen önemli bir ‘toplumsal sağlık sorunu’ olduğunun altını çizdi.
Öksüz şöyle devam etti:

“Madde kullanımının önüne geçmek için tedbirlerin artırılması ve bu tedbirlerin esasen devlet politikası haline gelmesi gerektiğini savunmaktayız. KTEB olarak yıllardır üzerinde hassasiyet ile durduğumuz ancak, maalesef ve halen daha ‘yeşil reçete ‘ kapsamındaki tüm ilaçların merkezi otomasyon sistemine dâhil edilmediğini üzülerek hatırlatmaktayız. Her tür uyuşturucu ve uyarıcı maddeler ile psikotrop maddelerin tüketiminde önemli bir denetim mekanizması olan ilaç otomasyon sisteminin, madde kullanımının büyük bir oranda önüne geçebileceğini ve her geçen gün kontrolsüzce artış gösteren toplumsal sağlık sorununun kontrollü bir boyuta taşınmasına vesile olacağına inanmaktayız.”
Öksüz, savundukları ve hayata geçmesi için KTEB olarak da uzun yıllar çaba gösterdikleri, merkezi ilaç otomasyon sisteminin devlet ve eczane bacaklarında yeşil reçeteli ilaçların doktordan eczanelere, eczanelerden de hastalara ulaştırılması esnasında, geçen tüm süreçlerin kayıt altına alınarak kontrolsüzce kullanımı önlemede önemli rolü bulunduğuna işaret etti.
Umut Öksüz, şunları kaydetti:

“26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü’nün, gençlerimizi uyuşturucu madde bağımlılığından korumak adına yürütülen tüm çalışmaların başarıya ulaşması için kendi adımıza düşen tüm sorumluluklara ve verilecek görevlere açık olduğumuzu hatırlatır, yine gençlerimizin veba niteliğindeki uyuşturucu ve madde kullanımından uzak kalması için her türlü çabaya mesleki sorumluluklarımız ile katkı koyacağımızı belirtmek isterim.
Sağlıklı toplum ve bireylerimiz için, sağlıklı bir devlet politikasının en kısa sürede hayata geçirilmesini temenni ediyorum.”