Oğuz:13.Maaşlar için 400 Milyon TL kaynak arayışındayız – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Oğuz:13.Maaşlar için 400 Milyon TL kaynak arayışındayız

[ad_1]

Maliye Bakanı Dursun Oğuz BRT’de 14. Saat programına katılarak bütçesinin mali yapısı, 13. Maaşların ve yerel işgücü destek ödemelerinin ne zaman yapılacağına yönelik sorulara yanıt verdi.

Maliye Bakanı Dursun Oğuz, bütçede kaynak ile ilgili sorun olduğunu ve bunu aşmak için gerekli çalışmalarının yapıldığını söyledi.

 

“ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA ÇALIŞMALARIMIZ YOĞUNLAŞACAK”

Dursun Oğuz, “kaynak arayışımız Türkiye Cumhuriyeti ile gerek bizim tarafımızdan gerekse Başbakan tarafından görüşmelerimiz sürüyor. Yarın Meclis’te hükümetin güvenoyunu oylayacağız. Önümüzdeki hafta içerisinde kaynak konusu ile ilgili daha yoğun çalışmalarımız devam edecek”dedi….

 

“KAYNAĞI BULMADAN 13. MAAŞLA İLGİLİ BİR HAMLE YAPMAYACAĞIZ”

Oğuz “Devletin gelirleri ile giderlerine baktığınızda Aralık ayı maaşları ile ilgili bir sorunumuz yok. Ama Aralık maaşını 13. maaşla ödersek bu defa maaşlarla ilgili sıkıntı olur. Bu nedenle Aralık maaşları ile ilgili 13. Maaşı garantiye almadan, kaynağı bulmadan 13. Maaşla ilgili bir hamle yapmadık, yapmayacağız. Hepsi önemli ve mükellefiyet ama Aralık ayı maaşlarının süresi belli, gelirlerin toplanma süresi de belli”diye konuştu…

“ÖZEL SEKTÖRDEKİ İŞGÜCÜ ÖDEMELERİ İÇİN 254 MİLYON TL KAYNAK ARIYORUZ”

Maliye Bakanı Oğuz, 13. Maaşları ve yerel işgücüne yönelik destek ödemeleri için toplamda 654 Milyon Türk Lirası bir kaynağa ihtiyaç olduğunu söyledi.

 

Oğuz, “13. Maaşlar için ek bir kaynağa ihtiyaç var. Bu kaynağın tedariki ile ilgili de çalışıyoruz. 13.maaşlar için yaklaşık 400 Milyon TL  kaynak arayışındayız. yerel işgücünü desteklemek için de yaklaşık 254 Milyon TL kaynağa ihtiyacımız var.  Toplamda 654 Milyon TL kaynağa ihtiyaç var. Önümüzdeki hafta netleşebilir”dedi.

 

“EK KAYNAK İÇİN ANKARA ZİYARETİ OLABİLİR”

“Ek kaynak arayışı için Ankara ziyareti olabilir mi? şeklindeki bir soruya ise Maliye Bakanı Dursun Oğuz, “ Olabilir. Sayın Başbakanla hükümet güvenoyu aldıktan sonra olabilir. Bu kaynağın sonuçta dediğim gibi Türkiye Cumhuriyeti ile giderebiliriz, bu da herkesin bildiği bir durum. Onlar da sağolsunlar bu konu ile ilgili ilgileniyorlar” şeklinde konuştu.

 

.

 

 



[ad_2]