Oğuz: Anayasa Mahkemesi’nin kararına saygılıyız – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Oğuz: Anayasa Mahkemesi’nin kararına saygılıyız

[ad_1]

Maliye Bakanı Dursun Oğuz, Meclis’te yaptığı konuşmada Hayat Pahalılığı ödeneğinin Yasa Gücünde Kararname ile durdurulmasını iptal eden Anayasa Mahkemesi kararını değerlendirdi.

Mahkemenin kararının “beklendik” olduğunu dile getiren Bakan Oğuz, karara saygı duyduklarını söyledi.

Oğuz, “Mahkemenin bu kararı vereceği biliniyordu, Hükümet bu süreci değerlendiremedi zaafiyet yaşadı, Yasa Gücünde Kararname bu süreçte yasalaştırılamadı” dedi.

Şu anda içinde bulunulan durumun kötü olduğunu ve yeni formüller bulmaya çalışacaklarını ifade eden Oğuz, mahkemenin gerekçeli kararının değerlendirileceğini kaydetti.

Bütçe açığının, sıkıntıların ve Covid-19’un devam ettiğine işaret eden Maliye Bakanı Dursun Oğuz, bütçe açığı konusunda başka bir değerlendirme, daha farklı bir çalışma yapılacağını söyledi.

Oğuz, gelirlerin düşük olduğunu, ödemeler ve kalemler açısından sıkıntıları bulunduğunu belirterek, bundan sonraki süreçte mali olarak neler yapılabileceğini değerlendireceklerini kaydetti.

Verilecek kararın hukuka uygun yapılacağını ifade eden Oğuz, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum ve gereksinimin bunu gerektirdiğini, yoksa hayat pahalılığını durdurmayı kendilerinin istemediğini vurguladı.

 

 

 



[ad_2]