Oğuz: 800 Milyon TL’nin nerelere harcanacağı açıklanacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Maliye Bakanı Dursun Oğuz, Meclis Genel Kurulu’nda muhalefetten gelen eleştiriler üzerine maaşlar konusunda açıklama yaptı.  Maaşlarla ilgili destek alınması konusunda, Türkiye’ye bu talebi kendilerinin yaptığını kaydeden Oğuz, pandemi nedeniyle sadece KKTC değil dünyadaki krize işaret etti.

Pandemi nedeniyle yapılan ödemelere ve sektörlerin yaşadığı krize değinen Oğuz “Bütçede yaşanan farkı nasıl kapatacaktık?” diye sordu.

Bakan Oğuz, Covid-19 salgınının ne kadar süreceğinin belirsiz olduğunu, desteklerin devam etmesi gerektiğini ifade ederek, bunla ilgili çalışma yaptıklarını kaydetti.

Öğrencilerin gelmesiyle ilgili çalışmların da devam ettiğini aktaran Oğuz, Covidin verdiği tahribatın hala kestirilemediğini, ihtiyaç olması halinde yeniden Türkiye Cumhuriyeti’ne başvurulabileceğini söyledi.

Oğuz, Türkiye ile ekonomik iş birliğini oraya bağlanmış gibi algılamanın doğru bir yaklaşım olmadığını da belirterek, “13. maaşı ödemek bir lütuf değil, bunu reklam olarak kullanmak da doğru değil. 2021’de yeniden protokol imzalanacak” dedi.

Oğuz, Türkiye’den aktarılacak 800 milyon TL’lik kaynağın nerelere harcanacağı konusunda ise gerekli açıklamanın yapılacağını söyledi.

[ad_2]

Oğuz: 800 Milyon TL’nin nerelere harcanacağı açıklanacak