Öğrenciler devlet ve hükümet yetkililerini ziyaret etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

 

 

23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, her ilçeden olmak üzere 15 öğrenci Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Faiz Sucuoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nu ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, öğrencileri kabulünde makamını Hayatsu Açıkel isimli öğrenciye devretti.

Hayatsu Açıkel, okullardaki eksikleri bakanlık yetkililerine aktardı. Daha sonra toplantı odasına geçildi ve diğer öğrenciler de okullarda gördükleri sorunları bakanlık yetkililerine anlattı.

Çavuşoğlu “Bizden sonraki nesilleri siz yetiştireceksiniz, KKTC’nin çocukları olarak Türk milletinin bir parçası olarak bu topraklarda yaşayacağız. Çok çalışıp başarılı olmak gerekiyor” dedi.

Öğrenciler Başbakan Faiz Sucuoğlu tarafından kabul edildiler.

Ardından öğrenciler Bakanlar Kurulu toplantı salonunda bakanların koltuklarına oturdular.

Meclis Başkanı Zorlu Töre de öğrencileri Şeref Salonu’nda kabul etti.

Egemenliğin her şeyden önemi olduğunu belirten Töre, devlete, bağımsızlığa ve egemenliğe sahip çıkmak gerektiğini vurguladı.

“Atatürk’ün sözlerini kendinize ışık tutun” diyen Töre, bugünlere nasıl gelindiğini iyi bilmek gerektiğini, Cumhuriyetten taviz verilemeyeceğini söyledi.

Ardından Cumhurbaşkanı Ersin Tatar öğrencileri Şeref Salonu’nda kabul etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, çocukları görmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Çocuklarımız bizim geleceğimizdir” dedi.

Ulu Önder Atatürk’ün bu günü çocuk bayramı olarak ilan edip, dünya çocuklarına armağan ettiğini söyleyen Tatar, öğrencilere eğitim konusunda nasihatlerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, daha sonra Mehmet Tunç Yılmaz isimli öğrenciye koltuğunu devretti.

Yılmaz ise “Cumhurbaşkanı olsaydım zam problemini çözmek isterdim. Herşeyin fiyatını düşürürdüm, herkes ihtiyaçlarını alabilsin diye” dedi.

Ziyaretin sonunda çocuklar anı fotoğrafı çektirdi ve Cumhurbaşkanına çiçek takdim etti, cumhurbaşkanlığı ise çocuklara hediyeler verdi. BRT

Öğrenciler devlet ve hükümet yetkililerini ziyaret etti