Obezitede Türkiye Avrupa’nın ilk sırasında yer aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Obezitede Türkiye Avrupa’nın ilk sırasında y… Özellikle son 12 yılda dünyada ve Türkiye’de büyük bir artış yaşanan obezitede Türkiye Avrupa’nın ilk sırasında yer aldı. Bu sağlık sorununa dikkat çekmek ve toplumda sağlıklı yaşam bilincini artırmak amacıyla Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde bilgilendirme standı açıldı.

Son 12 yılda özellikle dünya genelinde ve Türkiye’de hızla artan obezite sorununda Türkiye, Avrupa’da önde gelen ülkelerden biri haline geldi. Bu sağlık sorununa dikkat çekmek ve toplumda sağlıklı yaşam bilincini artırmak amacıyla Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde bilgilendirme standı açıldı. Hastane yöneticilerinin katılımıyla hastane bahçesinde bir farkındalık yürüyüşü düzenlenirken, çocuklar için de boyama etkinliği yapıldı.

Dünya Obezite Günü vesilesiyle, obeziteye karşı korunma ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarının geliştirilmesi amacıyla Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde bir stant kuruldu. Bu stantta hastalara ve ailelerine bilgilendirme yapılırken, hastane yöneticilerinin katılımıyla hastane çevresinde bir yürüyüş gerçekleştirildi.

“ÖNLENEBİLİR HASTALIKLARDA İKİNCİ SIRADA YER ALIYOR”

Obeziteye dikkat çekmek için çocuklarla yapılan boyama etkinliği sırasında konuşan Merkezefendi Devlet Hastanesi Obezite Birim Sorumlusu Dahiliye Uzmanı Dr. Burcu Almacan İnce, “Obezite, vücudun aşırı yağ birikimiyle karakterize edilen bir durumdur. Beden kitle indeksinin yüzde 30’un üzerine çıkması olarak tanımlanabilir. Hem dünya genelinde hem de ülkemizde obezite vakalarında artış gözlemlenmektedir. Ülkemiz özellikle Avrupa’da obezite oranında önde gelen bir konumda bulunmaktadır. Son 12 yılda erkeklerde yüzde 107, kadınlarda ise yüzde 47 oranında obezite vakalarında bir artış yaşandığını görmekteyiz. Obezitenin önlenememesi durumunda Tip 2 Diyabet, hipertansiyon, kardiyovasküler hastalıklar ve kalp-damar hastalıklarının artmasına neden olmaktadır. Dünya genelinde ve ülkemizde sigaradan sonra önlenebilir hastalıklarda ikinci sırada yer almaktadır” şeklinde konuştu.

“Obezitede Türkiye Avrupa’nın ilk sırasında yer aldı” haberi, 05 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 05 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Obezitede Türkiye Avrupa’nın ilk sırasında yer aldı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Obezitede Türkiye Avrupa’nın ilk sırasında yer aldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 05 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Obezitede Türkiye Avrupa’nın ilk sırasında yer aldı

Yorumlar kapalı.