New York’taki yeni Türkevi binası düzenlenen törenle açıldı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

New York’taki yeni Türkevi binası düzenlenen törenle açıldı




New York’taki yeni Türkevi binası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle açıldı.

Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet’in 100’üncü kuruluş yıl dönümü olan 2023’e giden süreçte New York’ta açılan yeni Türk Evi binasının, Türkiye’nin uluslararası toplumdaki yerinin bir yansıması olacağını ifade etti.

Yeni Türkevi binasının hayırlı olmasını dileyen Erdoğan binanın, Birleşmiş Milletler nezdindeki daimi temsilciliğe ve New York Başkonsolosluğu’na ev sahipliği yapacağını belirterek KKTC New York Temsilciliği’nin de Türkevi’nde faaliyet göstereceğini dile getirdi.

Erdoğan, Birleşmiş Milletler binasının tam karşısında bu denli önemli bir eserin hayata geçirilmesinin, ayrı bir anlam taşıdığını da vurguladı.

Erdoğan, “Türkevi binamız, Birleşmiş Milletler’e, çok taraflılığa, adalete ve barışa olan inancımızın da bir sembolüdür. Büyüyen, gelişen ve güçlenen Türkiye’nin diplomatik ağırlığının ve vizyonunun yeni bir nişanesini işte burada yükselttik. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023’e giden süreçte Türkevi binamız, uluslararası toplumdaki yerimizin de bir yansıması olacaktır.” dedi.

Siyasi, ekonomik ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak yeni binanın gerçek bir cazibe merkezi olarak faaliyet göstereceğine inandığını belirten

Erdoğan, Türkevi binasını kapılarının herkese açık olduğunun altını çizdi.Bina, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın yaptığı duayla açıldı. Erdoğan, binanın açılış kurdelesini eşi Emine Erdoğan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın da aralarında bulunduğu yabancı ülke temsilcileriyle kesti.