Neşet Koçkar KKTC krizi ile ilgili konuştu; Siyasi çekişmenin malzemesi oldum

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Neşet Koçkar KKTC krizi ile ilgili konuştu; Siyasi çekişmenin malzemesi haline geldim.

Geçtiğimiz günlerde KKTC’ye giriş çıkışları gündem olan Türkiye’deki ANEX Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar, KKTC halkından özür dilemiş ve Lapta Belediyesinin ihalesinden çekildiğini açıklamıştı. Cem Kınay’ın İnstagram canlı yayınına konuk olan Neşet Koçkar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde yaşanan kriz ile ilgili KKTC’ye olan kırgınlığını açık açık ifade etmese de kullandığı ifadelerle “KKTC!de Siyasi çekişmenin malzemesi haline geldim.” diyerek Yavru Vatan’a yatırım yapmayacağını beyan etti.

Geçtiğimiz günlerde Antalya’dan özel uçağı ile KKTC’ye giden Anex Tour’un sahibi Neşet Koçkar ve 8 kişilik grup adanın karışmasına sebep olmuştu.  Ziyarette, karantina tedbirlerine uyulmadığı gerekçesi ile Koçkar sert eleştirilere neden olmuş ve ziyarete izin veren KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel olaydan kısa bir süre sonra görevden alınmıştı.

 

Bu olaylar sonrası Neşet Koçkar ilk defa Cem Kınay’ın canlı yayınında konuştu. Cem Kınay Koçkar’a yönelttiği soruda son dönemlerde Kıbrıs’ta yaşanan olaylara değindi. Kınay, bakanın görevden alındığınıda belirterek Koçkar’a konu hakkındaki düşüncelerini sordu.

“Siyasi çekişmenin malzemesi haline geldim.”

Koçkar, “Bunu konuşmaya gerek yok. Biz Türkiye’de yaşadığımız için bize bu işler çok garip gelmemeli.Türkiye’de biliyorsunuz siyaset için çok şey yapılır. Bende bir siyasi çekişmenin malzemesi haline geldim. Üzüldüm ama yapacak bir şey de yok.” açıklamasında bulundu.

Koçkar KKTC’ye yatırım yapacak mı?

Cem Kınay ise ihaleden çekilen Koçkar’a bu kararın geçici olup olmadığını sordu. Koçkar, “Şu aşamada gündemimizde değil. Kıbrıs genel olarak bakıldığında önemli bir destinasyon. Ben oradaki potansiyelide görüyorum. Şuan bir şey diyemem, belki ileriki dönemlerde ” dedi.

Kaynak: Mygazete

https://www.mygazete.com/m/turizm/neset-kockar-kktc-krizi-ile-ilgili-konustu-siyasi-cekismenin-malzemesi-haline-geldim-h42583.html

 

Neşet Koçkar KKTC krizi ile ilgili konuştu; Siyasi çekişmenin malzemesi oldum