“Nefese  Dönüş-Rhythm Of Breath” Projesi başladı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

“Nefese  Dönüş-Rhythm Of Breath” Projesi başladı

[ad_1]

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ve Medi Foundation Bağımlılıklarla Mücadele Derneği ve onlarca sanatçı ve düşünürün işbirliği ile bağımlılıklar konusunda toplumsal farkındalığı ve duyarlılığı artırmak amacıyla geliştirilen “Nefese  Dönüş-Rhythm Of Breath” Projesi başladı.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre sanatçı ve düşünürlerin yer aldığı “Nefese  Dönüş-Rhythm Of Breath” Projesi’nin tanıtımı Cuma akşamı Lefkoşa Surlariçinde bulunan Mahmut Paşa Otopark’ın damında gerçekleştirildi.

Gecede “Nefese  Dönüş-Rhythm Of Breath” Projesi’nin amacı hedefleri anlatıldı.

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu yaptığı konuşmada, çocukları, gençleri ve tüm toplumu her türlü bağımlılıkların risklerinden koruma adına amansız bir mücadele içerisinde olduklarını söyledi.

“Topluma kazandırdığımız onlarca çocuğumuz oldu. Ama bizi en fazla üzen, bağımlılıklar nedeniyle yaşadığı sıkıntılar sonucu nefesleri tükenerek hayatlarını kaybeden çocuklarımız ve gençlerimiz oldu” diyen Karaokçu, başka çocukların nefesinin tükenmemesi için mücadelelerine destek veren çok sanatçılarla omuz omuza verdiklerini belirtti.

Medi Foundation Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı İsmet Medi Koldaş da komisyonun çocukların, gençlerin ve toplumun  geleceği adına çok başarılı çalışmalar yürütmekte olduğunu kaydetti, “Nefese  Dönüş-Rhythm Of Breath” Projesi’ni komisyonla işbirliği içerisinde hayata geçirmekten duyduğu memnuniyeti getirdi.

Kreatör Abdullah Denizhan’ın projeyle ilgili olarak bilgi vermesinin ardından, Projeye destek veren sanatçılar görüş ve düşüncelerini dile getirdi. Arsından ise Serdar Kavaz ile İvan Lavranytev’in müzik dinletisi yer aldı…

Proje çerçevesinde ise Alağadi Halk Plajı’nda Ogga Team Kıbrıs Amatör Balıkçılık grubunun desteğinde,eğitmenler Nevin Ersoy, Güler Taşdemir ve Şaman Davulu ile eşlik eden Gülsün Ersoy Çelikli’nin önderliğinde  Nefes Terapisi ve Yoga etkinliği gerçekleştirildi.

İki hafta sürecek çalışmaların ardında 3 Temmuz Cumartesi akşamı performans ve sergi içeren gösterilerin sunumu yapılacak.

 



[ad_2]