NATO bildirisi: Putin Ukrayna’daki askerlerini çekip savaşı sonlandırmalı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

 

Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen NATO Zirvesi tamamlandı.

Zirvenin ardından yayımlanan ortak bildiride, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarının küresel güvenliği tehdit ettiği belirtilirken, Çin’in Rusya’nın savaşına herhangi bir şekilde destek olmaktan kaçınması ve Putin’in, Ukrayna’daki askerlerini çekip savaşı sonlandırması gerektiği vurgulandı.

Bildiride, “İttifakın her karış toprağını savunmayı sürdüreceğiz. Rusya’nın sivillere yönelik saldırılarını şiddetle kınıyoruz” denildi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg de, zirve sonrası, “Bugün NATO liderleri daha fazla destek konusunda uzlaştı. Rusya’ya yaptırım uygulamaya devam edeceğiz. NATO liderleri caydırıcılığı artırmak için anlaştı. Denizaltı ve hava filomuzu güçlendireceğiz” açıklamasında bulundu.

Stoltenberg, Ukrayna’ya tanksavar ve drone yardımında bulunacaklarını, daha fazla insani ve finansal yardım gerçekleştirileceğini,bu konuda müttefikler Rus tehditi ve baskısı karşısında Bosna Hersek gibi ülkelere yardım etmek için anlaştık.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Çin’in Rusya’da barışçıl bir çözüm için nüfuzunu kullanmasını önerdik” ifadelerini kullandı.

 

[ad_2]

NATO bildirisi: Putin Ukrayna’daki askerlerini çekip savaşı sonlandırmalı