Naci Talat anıldı

featured
Naci Talat anıldı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin eski Genel Sekreterlerinden, eski milletvekili Naci Talat Usar’ın 29’uncu ölüm yıldönümü dolayısıyla Lefkoşa Kabristanlığı’ndaki anıt mezarı başında tören düzenlendi.

Törene, 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, partililer, ailesi ve sevenleri katıldı.

Naci Talat’ın kızı, CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli törende yaptığı konuşmada, mücadele insanı olarak tanımladığı babasının, politik mücadelede hiç yorulmadığını söyledi.

İncirli, babası Naci Talat’ın bu enerjisinin ülkedeki eşitlik, özgürlük, demokrasi ve barış mücadelesindeki ivmeyi ortaya koyan başlıca nedenlerden biri olduğunu belirtti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman da, Naci Talat’ın kendilerine barış için, kardeşçe yaşamak için, insanların aç kalmaması için, demokrasi için mücadele etmeyi öğrettiğini söyledi.

Naci Talat’ın ‘Asla kedinin kuyruğunda maşrappa olmayacağız’ sözünü anımsatan Erhürman, “Bana göre bunun anlamı ‘biz özgüven sahibiyiz, biz kendi aklımızla kendi kararlarımızı verebiliriz ve biz kendi kendimizi yönetebiliriz’ mesajıydı. Bu özgüven bizim için bir rehberdir” dedi.

(BRT)

Naci Talat anıldı