“Müzecilik ve Müze eğitimi” kitabının tanıtım etkinliği yapıldı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

“Müzecilik ve Müze eğitimi” kitabının tanıtım etkinliği yapıldı

[ad_1]

18-24 Mayıs Müzeler Haftası nedeniyle ülke genelinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Bu çerçevede, Güzelyurt Arkeoloji ve Doğa Müzesi’nde LAÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ferda Öztürk Kömleksiz’in ‘ Etkinliklerle Müze Eğitimi’ adlı kitabın tanıtımı ve müze eğitim çalışması düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar’ın da katıldığı etkinliğin açılış konuşmasını yapan Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Güzelyurt Bölge Amiri Emine Hilkat, böyle bir günde Güzelyurt’a müze kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti…

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Nazım Ced de müzelerin ülkenin kültürel mirasının korunması ve tanıtılması adına çok önemli olduğunu ifade etti…

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da ülke tarihinin genç kuşaklara aktarılması adına basılan kitabın ve yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu kaydederek, yeraltında olan değerlerin çıkarılıp müzeler aracılığıyla geleceğe taşınmasının turizme katkı sağladığına işaret etti.
SES…

LAÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ferda Öztürk Kömleksiz de 2014 yılından itibaren yaptığı müze eğitimi çalışmalarının meyvesi olan kitabını böyle bir günde tanıtmanın gururunu yaşadığını kaydederek, müzelerin dünyayı daha iyi bir yer haline getirmede önemli rol üstlendiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da “her yerinden tarih fışkıran 12 bin yıllık bir adada yaşaıyoruz. Bu adadaki varlığımızı sürdürürken, insanlık mirasını da muhafaza edip geleceğe taşımak görevimizdir” dedi…

New York ziyaretinde gezdiği bir müzede Kıbrısla ilgili eserlerin bulunduğunu gördüğünü anlatan Tatar, heykel, Kıbrıs tarihine ait çanak çömlek hatta mezarların bile nasıl oralara taşındığını hayretle öğrendiğini söyledi.

Tatar, KKTC’yi turizm merkezi haline getirmek için müzelere önem verilip geliştirilmesi gerektiğine vurgu yaparak, müzelerin dünyanın çeşitli yerlerinden gelen ziyaretçilerin ilk uğrak yeri olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından YRD. Doç. Dr. Ferda Öztürk Kömleksiz’in ‘ Etkinliklerle Müze Eğitimi’ kitabı tanıtıldı…

Etkinlik, Güzelyurt Arkeoloji ve Doğa Müzesi’nin gezilmesiyle tamamlandı.BRT



[ad_2]