Mormenekşe Altyapısı Büyüyor – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Spor

Mormenekşe Altyapısı Büyüyor




Mormenekşe Futbol Altyapı çalışmalarına yeniden başladı.

Altyapı Koordinatörü Halil Erdoğuş, Bayrak Radyosu’nda canlı yayınlanan Spor Dosyası programına katılarak çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Uzun bir aradan sonra yeniden yoğun bir katılımla antrenmanlara başladıklarını belirten Erdoğuş, “Futbolun, sporun sevgi ve kardeşlik içerdiğini her zaman çocuklarımıza aşılamaya çalışıyoruz. Aileler de antrenmanlara ilgi göstermeye başladı. Sayımızda azalma olsa da sonrasında yine artma yaşadık. Ailelerle yaptığımız istişarelerde çocukların spora geri dönmesi ve bilimsel olarak çalışmalara başlamaları gerektiğini aktardık. Onlar da olumlu baktılar” dedi.

Mormenekşe Cemal Balses Stadı’nda çalıştıklarını söyleyen Halil Erdoğuş, “6-8-10 yaş gruplarını oluşturmaya çalışıyoruz. Aktif olarak şu an üç grubumuz var. Grup sayısını artıracağız. Hemen hemen her gün antrenmanlarımız var. Sosyal medyadan da ailelere beslenme ve egzersiz konularında bilgiler vererek kapanma dönemlerinde çalışmalara devam etme gayretindeydik” dedi.

“Futbolun kalbi sahadadır” şeklinde ifade de kullanan Erdoğuş, saha çalışmalarının çok daha önemli olduğunun altını çizdi. Altyapıdan yetiştirecekleri sporcuları A takım seviyesine çıkarmak hedefinde olduklarını kaydeden Erdoğuş, iyi ve karakterli sporcular yetiştirmek amacında olduklarını vurguladı.