Merkez Bankası’ndan doğalgaz itirafı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Merkez Bankası, Mayıs ayında konutlara bedelsiz olarak doğalgaz verilmesinin enflasyonun düşmesinde önemli bir olduğunu açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun(TÜİK) iktidar tarafından seçim hamlesi olarak doğalgazın Mayıs ayında hanelere bedelsiz olarak verilen doğalgazın bedelini enflasyon sepetinden çıkarması ve Mayıs ayında aylık enflasyonu yüzde 0,04 olarak açıklaması kamuoyunda tartışılmaya devam ederken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan (TCMB) dikkat çeken bir rapor geldi.

“BELİRGİN BİR DÜŞÜRÜCÜ ETKİSİ OLMUŞTUR”

TCMB, Mayıs Ayı Fiyat Gelişmeleri raporunu yayınladı. TCMB’nin raporunda doğalgazın bedelsiz verilmesinin enflasyonu düşüren önemli bir unsur olduğu ifade edildi.

Raporun “özet” kısmında, “Mayıs ayında, meskenlere doğal gazın bedelsiz olarak sunulması tüketici enflasyonu üzerinde belirgin bir düşürücü etki oluşturmuştur” ifadelerine yer verildi.

Raporun “değerlendirmeler” bölümünde ise, “Mayıs ayında meskenlere doğal gazın bedelsiz olarak sunulması aylık tüketici enflasyonu üzerinde 2,4 puan düşürücü etki oluşturmuştur” denildi.

 

Merkez Bankası’ndan doğalgaz itirafı