Mekanik sıhhi tesisatçılar birliği:şlerimizin başına dönmüş olmamızın normalleşmeyle yakından uzaktan ilgisi yok – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Mekanik sıhhi tesisatçılar birliği:şlerimizin başına dönmüş olmamızın normalleşmeyle yakından uzaktan ilgisi yok

Mekanik sıhhi tesisatçılar birliği:şlerimizin başına dönmüş olmamızın normalleşmeyle yakından uzaktan ilgisi yok


Kıbrıs Türk Mekanik Sıhhi Tesisatçılar Birliği Başkanı Mehmet Ali Ardıç, yaklaşık iki aydan sonra yeniden iş başı yaptıklarını, ancak işlerinin başına dönmüş olmalarının “normalleşmeyle” yakından uzaktan ilgisinin olmadığını bildirdi.
Ardıç yazılı açıklamasında, sürecin, radikal tedbirlerle birlikte “yeni bir başlangıç” olarak ele alınması gerektiğini kaydetti.

Mekanik ve tesisatçılık iş kolu, inşaat ve turizmin neredeyse yüzde yüze yakın iş kaybı nedeniyle ciddi anlamda darbe aldığını, gelecek öngörüsüzlüğü ile birlikte TL’deki değer kaybı ve pahalılık dolayısı ile alım gücündeki düşüşün ekonomiyi daha da daralttığını ve içinden çıkılamaz bir durum yaratmakta olduğunu belirten Ardıç, şöyle devam etti:

“Bu durumun yarattığı, yaratacağı sonuçlar vardır. Geçmişten gelen borç ve taksitler nasıl ödenecek, kira, elektrik, seyrüsefer, su gibi temel giderler nasıl karşılanacak, istihdamın devamı, sosyal güvenlik yatırımları, yani iş yapma kapasitesinin korunması mümkün olacak mı?
Eve kapandığımız iki aylık sürede kendi göbek bağımızı kendimiz kestik. Gıda katkısına ihtiyaç duyan arkadaşlarımız oldu. Dayanışmayla ulaşmaya çalıştık. Yeni başlangıçla birlikte içine sürüklendiğimiz iş ortamında tüm işletme giderlerinin dışında hükümetin bizlerden beklentileri olduğu anlaşılıyor. En azından yapılan açıklamalar bunu gösteriyor.

Mekanik ve tesisatçılarımıza, esnaf, zanaatkâr ve tüm üreticilerimize dayanışmayla, birlik içinde hareket etmeleri için çağrıda bulunuyoruz.
Kararların birlikte verileceği, tüm tarafların ortak olacağı sosyo-ekonomik, siyasi bir yapının yaratılmasının zamanı geldi geçiyor.”

(BRT/TAK)