Meclis önünde eylem

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Sendikal Platform,Meclis önünde basın açıklaması yaptı.

Sendikal Platform adına hazırlanan açıklamayı okuyan KTAMS Genel Başkanı Güven Bengihan, ülkede ilk vakanın görülmesinin üzerinden neredeyse bir yıl geçmiş olmasına rağmen kararların alınmasında ve uygulanmasında ortaya çıkan çelişkilerin halkın hükümete karşı güvensizlik duymasına neden olduğunu savundu.

Açıklamada, yerel yönetimlerin katkı paylarının artırılmadığı savunuldu ve  bu nedenle hükümet ‘halk sağlığına karşı duyarsızlıkla’ suçlandı.

Maliyenin kaynak sıkıntısı olduğu söylemlerini eleştiren Sendikal Platform açıklamasında, 2020 yılında beyan edilip ödenmeyen kurumlar vergisi miktarının 462 milyon TL ile 2021 yılı için öngörülen bütçe açığından daha fazla olduğu kaydedildi, bunların tahsili için nasıl bir hukuki işlem yapıldığı soruldu.

Açıklamada Hükümetin kamu çalışanları ve emeklilere Hayat Pahalılığını ödemek amacıyla tüm harçlara zam yaptığı, daha sonra ise özel sektör çalışanlarına katkı yapmak amacıyla Hayat Pahalılığı ödeneğinin çalışanların ve emeklilerin maaşlarına yansıtılmasının üç ay ertelendiği hatırlatıldı.

Açıklamada “Hükümetin amacının özel sektör emekçilerine katkı yapmak değil işverenin yasal yükümlülüğü olan sosyal güvenlik yatırımlar için kaynak yaratmaktır. Zaten özel sektör çalışanlarına katkı diye Bin 500 TL’ler de çalışana değil işverenin cebine girmiştir” denildi.

 

(BRT)

[ad_2]

Meclis önünde eylem