Meclis Genel Kurulu toplandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Cumhuriyet Meclisi, Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu başkanlığında saat 11.15’te toplandı.

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Toplumcu Demokrasi Partisi milletvekili Zeki Çeler, yetkililerin pandemi kurallarına uyulup uyulmadığını denetlemediğini, sürekli UBP kurultayının gündemde olduğunu ve ülkede başıboşluk bulunduğunu iddia ederek, eleştirilerde bulundu.

Halkın Partisi milletvekili Tolga Atakan da, hükümetin icraatları, Kıb-Tek’teki akaryakıt konusu, okullardaki yüzyüze eğitim, AdaPass, Maliye Bakanlığı’ndaki ödeme sıkıntısı ve akaryakıt zammı gibi konularda da eleştirilerde bulundu..

Eleştirilere yanıt veren Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, 3-4 ay sonra seçime gidilmesinin kaçınılmaz olduğunu belirterek, Pazartesi günü muhalefetle seçim konusunda uzlaşıya varmayı temenni etti.

Akaryakıt zammı konusundaki eleştirileri de yanıtlayan Arıklı, geçmiş hükümetlerin de zam yapmak zorunda kaldığı gibi kendilerinin de akaryakıt zammı yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Kıb-Tek akaryakıt ihalesinin belli bir mecraya girdiğini kaydeden Arıklı, bakanlık görevini devraldıktan sonra ilk yaptığı icraatlardan birinin açılmış olan akaryakıt ihalesini durdurmak olduğunu ifade etti.

TPİC’ten doğrudan alıma gidildiğinden söz eden Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Arıklı, bu alımlar sayesinde milyonlarca liranın kurumun kasasında kaldığını kaydetti.

[ad_2]

Meclis Genel Kurulu toplandı