Manavgat kontrol altında, Akseki’de yangın sürüyor: 1 can kaybı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Türkiye

Manavgat kontrol altında, Akseki’de yangın sürüyor: 1 can kaybı




TC Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Antalya Manavgat yangını kontrol altında ancak gece saatlerinde Akseki’de devam eden bir yangın var” dedi. Yangında, evinde yalnız olan 82 yaşındaki bir kişi hayatını kaybetti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Antalya Manavgat yangını kontrol altında ancak gece saatlerinde Akseki’de devam eden bir yangın var. Yangınlarda toplam 34 köy ve mahalle boşaltıldı” açıklamasını yaptı.

Bakan Pakdemirli, “Oymapınar Barajı’nda 10 kişinin mahsur kaldığı bilgisi var. Hayati tehlikeleri yok, restorancı oldukları tahmin ediliyor” bilgisini paylaştı.

“Oymapınar Barajı’ndaki vatandaşlarımız için ambulansımız ve AFAD ekiplerimiz yolda. Yol açık, onları bir şekilde tahliye etmeye çalışacaklar” ifadesini kullanan, Bakan Pakdemirli, “Kepezbeleni boşaltırken evinde yalnız kalan 82 yaşındaki bir amcamız vefat etmiş durumda. Anonslara ve çağrılara uymamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Bakan Pakdemirli, orman yangınları ile ilgili, “Vatandaşlarımız uyarıları mutlaka dikkate alsınlar, uyarıları boşa yapmıyoruz. Elbette malımız önemli ama hiçbir şey canımızdan önemli değil” vurgusu yaptı.

Konya-Antalya kara yolu yangın nedeniyle Konya-Seydişehir bölümünden trafiğe kapatıldı. Antalya’ya ulaşım Beyşehir üzerinden yapılıyor.

Mersin Boğsak’ta çıkan yangın sebebiyle de Mersin-Antalya D400 Karayolu Silifke Boğsak mevkii tedbir amacıyla ulaşıma kapatıldı.