MAKAMER’den Dünya Kadınlar Günü mesajı… – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

MAKAMER’den Dünya Kadınlar Günü mesajı…



[ad_1]

Mağusa Kadın Merkezi Derneği (MAKAMER), kadının statüsünün her alanda yükseltilmesinin, kadına yönelik şiddet ve kadına yönelik her türlü ayırımcılığın önlenmesi, toplumda cinsiyet eşitliğinin sağlanması, toplumsal cinsiyet eşitliği bakış açısının “devlet politikası olması ile mümkün olacağını” ifade etti.

MAKAMER Yönetim Kurulu adına Dünya Kadınlar Günü nedeniyle açıklama yapan Sıdıka Özdoğan, kadının hak ve özgürlük mücadelesinde kadına yönelik şiddetin ve her türlü ayrımcılığın önlenmesinde, büyük öneme sahip olduğunu belirterek, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’nin uzman kadrolarının doldurulup kurumları ile birlikte açılması talebi yineledi, ilgili makamları göreve davet eti.

Açıklamada, “Covid 19 pandemisi nedeniyle kadına yönelik ev içi şiddet ve ev içi görünmez emeğin sömürülmesi, kadın, çocuk istismarı ve şiddet sorunlarının katlanarak arttığı bu günlerde mücadelenin daha da yükseltilmesi için eylem ve güç birliğinin önemi artmaktadır. Bu nedenle tüm sivil toplum örgütlerini, kadın derneklerini, siyasi parti kadın örgütlerini ideolojik görüş farklılıklarımızı gözeterek, güç ve eylem birliği yapmaya çağırıyoruz .” ifadeleri kullanıldı.

Özdoğan, tüm siyasi partilere ve bu güne kadar hükümet eden “erkek egemen hükümetlere” çağrıda bulunularak, “Annelerinize, eşlerinize kız kardeşlerinize, kızlarınıza, kız torunlarınıza ve ailelerinize çağdaş, laik demokratik, şiddet den uzak güvenli, adaletli bir ülke bırakmak istiyorsanız toplumsal cinsiyet eşitliği bakış açısını devlet politikası haline getirin” ifadelerini kullandı.



[ad_2]