Mahkeme çete liderinin tutuklu yargılanmasına karar verdi – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
POLİSİYE

Mahkeme çete liderinin tutuklu yargılanmasına karar verdi




KKTC tarafından sınırdışı edilerek Türkiye’ye gönderilen ve geçen hafta ülkesi Avustralya’ya iade edilen  çete lideri Mark Buddle, 25 Kasım’da yapılacak bir sonraki duruşmasına dek tutuklu kalacak.

KKTC tarafından sınır dışlı edildikten sonraTürkiye tarafından Avustralya’ya iade edilen ülkenin  en büyük motosiklet çetelerinden birinin lideri olan Mark Buddle’ın duruşmasının 25 Kasım’da yapılmasına ve zanlının o tarihe kadar cezaevinde kalmasına karar verildi.

Yoğun güvenlik önlemleri altında mahekmeye çıkarılan Buddle, söz almazken, avukatı suçlamalara vereceği yanıtın henüz net olmadığını kaydetti.

Avustralya basını ise, “ülkenin en çok aranan adamı olarak nitelenen 37 yaşındaki Buddle’ın 40 milyon dolarlık kokain kaçakçılığıyla suçlandığını ve ömür boyu hapis cezası alabileceğini yazdı.

Avustralya’da çok fazla suça karışan ve 2016’da ülke dışına kaçarak, Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Yunanistan ve Irak gibi farklı ülkeler yanında bir süre de KKTC’de kalan Mark Buddle hakkında, halkın huzur ve güvenliği açısından sakıncalı bulunarak, hakkında 8 Temmuz’da tarihinde deport kararı alınmış, 10 Temmuz’da da Polis Genel Müdürlüğü’nün görevlendirdiği iki polis subayı nezaretinde Ankara’ya götürülerek, Avustralya’ya sınır dışı edilmek üzere, Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamlarına teslim edilmişti.